ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ Ελλάδα Πολιτική

Έκτακτη σύνοδος Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, των εκλογών της Λευκορωσίας και οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο.

Μετά τις χλιαρές αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων, ανακοινώθηκε μια έκτακτη σύνοδος των Υπουργών εξωτερικών, καθώς υπάρχουν και άλλα θέματα εκτός του Ελληνικού, για να συζητηθούν, όπως οι εκλογές στην Λευκορωσία και οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο με την καταστροφή της πόλης της Βηρυτού απο την έκρηξη, αλλά και τις ταραχές που ξέσπασαν. Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν φαίνεται να είναι στην ατζέντα της Ε.Ε. παρόλο που δύο κράτη μέλη της Ε.Ε. (η Ελλάδα και η Κύπρος) δέχονται απροκάλυπτη επίθεση απο μια τρίτη χώρα (Τουρκία) που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο κάθε φορά σε πολλά ζητήματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, εν τω μεταξύ, ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης “σχετικά με την αυξανόμενη τουρκική πρόκληση και παραβατικότητα”. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ντεντιάς κάλεσε την Τουρκία “να αποσυρθεί αμέσως από την ελληνική υφαλοκρηπίδα”, λέγοντας ότι “καθιστούμε σαφές ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.”

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόζεπ Μπορέλ ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι θα συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, για να συζητηθούν τα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου, των εκλογών της Λευκορωσίας και οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο.

Related posts

Στο Πολυτεχνείο κατέθεσε στεφάνι η πρόεδρος της Δημοκρατίας «Η Δημοκρατία δεν είναι μόνο καθεστώς ελευθερίας, αλλά και ευθύνης»

Δημήτρης Δημητριάδης

Αφιέρωμα: ” Το 1821 και η Ευρωπαϊκή Διπλωματία “

Δημήτρης Δημητριάδης

ΟΕΕ: Προγραμματική συμφωνία με Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy