ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Έκτακτο. Νέα επίθεση στην Γαλλία με μαχαίρι. Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε, υπάρχουν δύο άλλοι νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Η γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι κοντά στην εκκλησία της Βασιλικής της Νοτρ Νταμ στη γαλλική πόλη της Νίκαιας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα είναι νεκρά και πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi, έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο συνελήφθη. Ο κ. Estrosi έγραψε επίσης στο Twitter ότι πιστεύει ότι το συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση έγινε μέσα σε λίγες μέρες από τη δολοφονία του Γάλλου δασκάλου Samuel Paty, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι αυτό το μήνα από έναν ύποπτο Ισλαμιστή αφού χρησιμοποίησε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ σε μια τάξη για την ελευθερία της έκφρασης.

Αυτή η δολοφονία συγκλόνισε τη Γαλλία, στον απόηχο της ισλαμικής επίθεσης το 2015 στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπου είχε δημοσίευσει κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιο ήταν το κίνητρο για την επίθεση της Νίκαιας ή αν υπήρχε σχέση με τα κινούμενα σχέδια, τα οποία οι Μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημίες.

Related posts

Με ηλεκτροκίνητη ποδηλατοβόλτα τίμησε ο κ. Θ. Καράογλου την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (φωτογραφίες)

Σταύρος Καρυπίδης

Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου: Δεν τους άρεσε τους Τούρκους.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την εξαγγελία νέας παράνομης περιοχής έρευνας και διάσωσης από την Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy