ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Έκτακτο. Νέα επίθεση στην Γαλλία με μαχαίρι. Μια γυναίκα αποκεφαλίστηκε, υπάρχουν δύο άλλοι νεκροί και πολλοί τραυματίες.

Η γυναίκα αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι κοντά στην εκκλησία της Βασιλικής της Νοτρ Νταμ στη γαλλική πόλη της Νίκαιας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρονται σε αστυνομικές πηγές. Σύμφωνα με αναφορές, τρία άτομα είναι νεκρά και πολλά άλλα τραυματίστηκαν. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Γκεράλντ Νταρμανίν επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Ο δήμαρχος της Νίκαιας, Christian Estrosi, έγραψε στο Twitter ότι ένα άτομο συνελήφθη. Ο κ. Estrosi έγραψε επίσης στο Twitter ότι πιστεύει ότι το συμβάν ήταν τρομοκρατική επίθεση.

Η επίθεση έγινε μέσα σε λίγες μέρες από τη δολοφονία του Γάλλου δασκάλου Samuel Paty, ο οποίος αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι αυτό το μήνα από έναν ύποπτο Ισλαμιστή αφού χρησιμοποίησε καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ σε μια τάξη για την ελευθερία της έκφρασης.

Αυτή η δολοφονία συγκλόνισε τη Γαλλία, στον απόηχο της ισλαμικής επίθεσης το 2015 στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπου είχε δημοσίευσει κινούμενα σχέδια του Προφήτη Μωάμεθ.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιο ήταν το κίνητρο για την επίθεση της Νίκαιας ή αν υπήρχε σχέση με τα κινούμενα σχέδια, τα οποία οι Μουσουλμάνοι θεωρούν βλασφημίες.

Related posts

Εκδήλωση στο Διοικητήριο προς τιμήν του Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου

Σταύρος Καρυπίδης

Τουρκική πρόκληση – «Η Ξάνθη κατοικείται κυρίως από Τούρκους». Ενοχλήθηκαν απο την παρουσία των Αμερικανικών M1A2 Abrams και την κοινή άσκηση με τους Έλληνες μαυροσκούφηδες.

Δημήτρης Δημητριάδης

Μεγάλες καταστροφές με 25 νεκρούς και 800 τραυματίες στην Σμύρνη απο τον Σεισμό

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy