ΔΙΕΘΝΗ

Έκτακτο – Συνελήφθη ύποπτος μετά από επίθεση με μαχαίρι έξω από το πρώην γραφείο του του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι

Το 2015 δύο αδέλφια είχαν επιτεθεί στα γραφεία του περιοδικού, το οποίο είχε δημοσιεύσει γελοιογραφίες που απεικόνιζαν τον προφήτη Μωάμεθ σατυρικά. Εκτός απο τα δώδεκα άτομα σκότωσαν και ένα τραυματισμένο αστυνομικό ο οποίος ήταν ξαπλωμένος στον δρόμο.

Οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας (GSO) αναπτύχθηκαν κοντά στα πρώην γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo μετά από φερόμενη επίθεση από έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι στο Παρίσι στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.

Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, δύο σοβαρά, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Το σοβαρό συμβάν διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ενώ ξεκίνησε η δίκη για τους φερόμενους ως συνεργούς της δολοφονίας των συγγραφέων – γελοιογράφων της επίθεσης του Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo.

Δώδεκα άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο διάσημους γελοιογράφους της Γαλλίας, σκοτώθηκαν στην επίθεση από τους αδελφούς Said και Cherif Kouachi. Μια γυναίκα αστυνομικός σκοτώθηκε μια μέρα αργότερα, ακολουθούμενη την επόμενη μέρα από τη δολοφονία τεσσάρων ανδρών οι οποίοι κρατούνταν όμηροι σε ένα εβραϊκό σούπερ μάρκετ από τον Amedy Coulibaly.

Οι 14 κατηγορούμενοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν και συνέπραξαν τους δράστες των επιθέσεων του 2015. Να σημειωθεί ότι οι δράστες σκοτώθηκαν απο τις ειδικές αστυνομικές μονάδες μετά τις σφαγές που διέπραξαν, καθώς αρνήθηκαν να παραδοθούν, όταν τους εγκλώβισε η Αστυνομία.

Related posts

H Καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel θα συμμετέχει στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

Δημήτρης Δημητριάδης

Οι ηγέτες της ΕΕ ξεκινούν την πρώτη τους προσωπική σύνοδο κορυφής από τότε που έπληξε η κρίση του κοροναϊού, υπό την πίεση να καταλήξουν σε συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και ένα ταμείο οικονομικής ανάκαμψης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ταραχές στη Σουηδία μετά απο κίνηση ακροδεξιών ακτιβιστών να κάψουν αντίγραφο του Κορανίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy