Παραπολιτικά

Έλενα Ράπτη: «Λευκή κάρτα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων δεν πρόκειται να δώσουμε»

Η Έλενα Ράπτη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και στη Σάσα Σταμάτη ερωτηθείσα αν η αναστολή ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη Βόρεια Μακεδονία είναι υπέρ η κατά των ελληνικών συμφερόντων ανέφερε:

«Η αναστολή ήταν πρωτοβουλία τριών κρατών (Γαλλία, Δανία, Ολλανδία) και είναι μάλλον άξιο απορίας πως δεν υπήρχε ανάλογο αίτημα και από άλλες χώρες. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι έπαθλο που μπορούν τα Σκόπια να το εξαργυρώσουν με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων αγνοώντας όλες τις άλλες προϋποθέσεις. Υπάρχουν ζητήματα διαφάνειας, δημοκρατίας λειτουργίας θεσμών κλπ, στα οποία η πρόοδος του γειτονικού κρατιδίου είναι πολύ μικρή για να δικαιολογεί το άμεσο άνοιγμα της προ-ενταξιακής διαδικασίας. Και φυσικά υπάρχουν και 35 κεφάλαια στη συνέχεια. Δεν είναι ζήτημα ελληνικών συμφερόντων. Εμείς λέμε σταθερά ναι στην προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων. Είπαμε όμως επίσης πριν τις εκλογές πως λευκή κάρτα στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων δεν πρόκειται να δώσουμε».

Related posts

«Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι»

Σταύρος Καρυπίδης

Κ. Ζέρβας: «Στόχος μας να βγάλουμε τα δημοτικά ΜΜΕ από την αφάνεια»

Σταύρος Καρυπίδης

Τα άκουσε για τα καλά ο Τσίπρας: «Ξεπούλησες τη Μακεδονία, έπρεπε να είσαι φυλακή»

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy