ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Έλενα Ράπτη: «Οι εξαιρετικοί χειρισμοί της Ελλάδας διεθνοποιούν το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας».

«Οι μέρες που ζούμε είναι πραγματικά ιστορικές. Η Ελλάδα χάρη στους εξαιρετικούς χειρισμούς του Πρωθυπουργού κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα της τουρκικής προκλητικότητας και ταυτόχρονα να αποκομίσει τεράστια εθνικά οφέλη μεγαλώνοντας την Ελλάδα.

Οι άριστα σχεδιασμένες κινήσεις της εξωτερικής μας πολιτικής έφεραν τη συμφωνία με την Αίγυπτο, τη συμφωνία με την Ιταλία, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων προς δυσμάς στα 12 μίλια. Την ίδια στιγμή ακυρώνουν de facto την παράνομη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης και δημιουργούν ισχυρές συμμαχίες σε ανατολή και δύση που ασφαλώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων νότια της Κρήτης είναι προ των πυλών και το μήνυμα προς όλους είναι ξεκάθαρο: η χώρα μας ασκεί το κυριαρχικό της δικαίωμα παντού και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Το κάνει για πρώτη φορά τόσο τολμηρά και τόσο έξυπνα. Και βεβαίως παραμένει ανοιχτό των θέμα της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Αιγαίο».

Related posts

Τα άρθρα προβάλλονται όπως ταιριάζουν στην εκάστοτε πολιτική των κομμάτων!

Δημήτρης Δημητριάδης

Ένας αμύθητος θησαυρός σε αποθήκη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Αυτοψία του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Δήμου Ανατ. Μάνης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy