Ελλάδα Πολιτική

Έλενα Ράπτη: Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε από την Σύνοδο κορυφής με ένα πακέτο 72 δις, πρωτοφανές σε μέγεθος για τη χώρα μας.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης δηλώνει : «Βάλαμε τη χώρα ξανά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων».

«Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα περνάει σε μια νέα εποχή. Αλλάξαμε τις σχέσεις κράτους πολίτη. Βάλαμε τη χώρα ξανά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων. Μετά από τους ολέθριους και ερασιτεχνικούς πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα μόλις χρόνο βγάλαμε την Ελλάδα στο ξέφωτο. Αποφασίζουμε μαζί με την Ευρώπη και δεν αποφασίζει πλέον η Ευρώπη για εμάς. Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε τέτοια πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα τα αξιοποιήσουμε για να φτάσουν εκεί που πρέπει και να αναπτυχθεί η Ελλάδα παντού».

Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής είναι από τις στιγμές τις οποίες η Ενωμένη Ευρώπη μπορεί να εγγράψει στις επιτυχίες της. Μέσα από αναγκαίους συμβιβασμούς, η Ευρώπη προχώρησε σε ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης, αποδεικνύοντας πως έχει ακόμη σφυγμό, κρατώντας όρθιο το ευρωπαϊκό όραμα και εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε εκατομμύρια ευρωπαίους πολίτες.

Η κοινή αντίδραση της Ευρώπης στο συμμετρικό σοκ της πανδημίας δείχνει πως η Ευρώπη αλλάζει. Η απάντηση με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δις και με έναν προϋπολογισμό 1,07 τρις για τα επόμενα επτά χρόνια, στέλνει ένα μήνυμα οικονομικής ισχύος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν αποτελεί απλά ωφελημένο μέρος αυτής της επιτυχίας, αλλά αποτελεί και συντελεστή αυτής της ιστορικής απόφασης. Ο Πρωθυπουργός επέστρεψε στην Ελλάδα με ένα πακέτο 72 δις, πρωτοφανές σε μέγεθος για τη χώρα μας. Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια δεν είναι στη γωνία των Συνόδων Κορυφής και των Eurogroups δεχόμενη παρατηρήσεις και υποδείξεις. Είναι στο κέντρο των αποφάσεων και του θαυμασμού όλη της ευρωπαϊκής κοινότητας για την μετάβασή της σε μια νέα εποχή.

Related posts

Η Γαλλία έστειλε αεροναυτικές δυνάμεις στην Ελλάδα

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg

Σταύρος Καρυπίδης

Σάμος: Νεκρά 2 παιδιά καθώς έπεσε τοίχος απο τον Σεισμό.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy