Ελλάδα Πολιτισμός

Ένας αμύθητος θησαυρός σε αποθήκη.

Στην χώρα των 25000 αρχαιολογικών χώρων, οι περισσότεροι είναι κλειστοί και παρατημένοι, τα μουσεία είναι ελάχιστα, οι ψηφιακές απεικονίσεις και περιηγήσεις ακόμα λιγότερες και τα θεματικά πάρκα που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν όλο αυτό τον πλούτο, να προβάλουν την χώρα και τον ανθρωποκεντρικό Ελληνικό πολιτισμό, να επιτρέψουν τους επισκέπτες να ζήσουν πραγματικά τους αμέτρητους μύθους μας και να δημιουργήσουν εισοδήματα για την κοινωνία και την εθνική οικονομία, απλά δεν υπάρχουν! Θα το έλεγες ανικανότητα, αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο.

Όλα αυτά τα κράνη Ελλήνων πολεμιστών, βρίσκονται αποθηκευμένα σε ένα δωμάτιο του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Κράνη ηρώων, κράνη που δοξάστηκαν σε μάχες, αδιάψευστοι μάρτυρες της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού, βρίσκονται σε μία αποθήκη. Οποιοδήποτε άλλο κράτος εάν είχε έναν τέτοιο εθνικό θησαυρό, θα είχε φτιάξει όχι πτέρυγα, αλλά ολόκληρο μουσείο για να τα προβάλλει.

Η αρχαιοφοβία που μας δέρνει, εκτός από ανήθικη είναι και αντιαναπτυξιακή.

Related posts

Δωρεάν Στέγαση για Φοιτήτριες.Πρόγραμμα ΑΘΗΝΑ

Στεφανία Ασπρίδου

Επίδομα θέρμανσης: Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές – Αναλυτικά τα ποσά

Δημήτρης Δημητριάδης

Αλ. Τσίπρας: Μόνη δικαίωση στις 7 Οκτώβρη η καταδίκη των ναζί

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy