Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη Παραπολιτικά

Ένας 16χρονος αφηγείται την ιστορία της Καλαμαριάς!

1920-2020: 100 years of Kalamaria “The struggle for survival & the new homeland”

100 χρόνια Καλαμαριάς

Τον δημιουργό του εξαιρετικού ντοκιμαντέρ, Κωνσταντίνο Τολίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς. Ο κ. Δαρδαμανέλης άκουσε με ενδιαφέρον τον 16χρονο μαθητή, για την ιδέα που είχε να παρουσιάσει την ιστορία της Καλαμαριάς, μέσα σε ένα βίντεο διάρκειας 43:48΄΄.

Εκατό χρόνια, από το 1920 έως το 2020, αποτυπώνονται μέσα από ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, και μουσική, που μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει, σ’ αυτούς που τα άκουσαν, μέσα από τις διηγήσεις των δικών τους ανθρώπων.

Ο 16χρονος μαθητής αποφάσισε να αναδείξει την ιστορία της Καλαμαριάς, συμμετέχοντας σε ένα project του σχολείου του. Ξεκίνησε τέλη Σεπτμβρίου και μετά από πολλές ώρες έρευνας και δουλειάς ανέβασε το βίντεο στο you tube: 1920-2020: 100 years of Kalamaria “The struggle for survival & the new homeland”.

«Νιώθω κουρασμένος, αλλά ευχαριστημένος από την απήχηση που είχε η δουλειά μου και τις γνώσεις που απέκτησα», δήλωσε ο νεαρός δημιουργός στο Kalamaria.gr

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, εξέφρασε τον θαυμασμό του στον μαθητή για την εργασία που παρουσίασε και δήλωσε: «Μόνο περηφάνια κι ευγνωμοσύνη μπορούμε να νιώθουμε για τον Κωνσταντίνο, ο οποίος παραδίδει ένα τόσο σημαντικό έργο στην Καλαμαριάς μας. Πολλές φορές η νέα γενιά μας εκπλήσσει ευχάριστα».

Ο κ. Δαρδαμανέλης δώρισε στον Κωνσταντίνο Τολίδη ένα βιβλίο με το Ιστορικό Αρχείο προσφυγικού Ελληνισμού και ένα δεύτερο με την ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Related posts

Δήλωση θ. Καράογλου για την εθελοντική μετάβαση 10 νοσηλευτριών ΜΕΘ από νοσοκομεία της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Δημητριάδης

Άμεση αλλαγή της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ζητά ο Δ.Βαρτζόπουλος

Σταύρος Καρυπίδης

Ελένη Γραβάνη: Από το Ωδείο Συκάκη, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy