Ελλάδα

Αγιά Σοφιά. Ναι μεν … αλλά από όλους! Θα ξυπνήσει κάποτε η Ελλάδα;

Απόσπασμα απο τον ύμνο στην Ελευθερία

Με τα ρούχα αιματωμένα ξέρω ότι έβγαινες κρυφά
να γυρεύεις εις τα ξένα άλλα χέρια δυνατά.

Μοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή·
δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλεί.

‘Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια, αλλ’ ανάσαση καμιά·
άλλος σου έταξε βοήθεια και σε γέλασε φρικτά.

΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε νά ‘βρεις τα παιδιά σου, σύρε», έλεγαν οι σκληροί.

Πόσο δίκιο είχε ο Διονύσιος Σολωμός, από εκείνα τα χρόνια. Πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες ότι είμαστε μόνοι μας, ότι πρέπει να στηριχθούμε μόνο στα πόδια μας; Το θέμα της Αγιάς Σοφιάς παγκόσμιο μνημείο της ανθρωπότητας και της Χριστιανοσύνης, γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συμβιβασμού …… και συμφερόντων. Έγραψαν μερικοί, δάκρυσαν μερικοί και θα συνεχίσουν να κάνουν τις δουλειές τους!

Κι όμως αυτούς τους στηρίξαμε κόντρα στα Εθνικά μας συμφέροντα !!!

Το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή είναι μια στιγμή που κάνει κάθε μουσουλμάνο περήφανο”, δήλωσε ο Raafat Murra, επικεφαλής του διεθνούς γραφείου της Χαμάς σε γραπτό του μήνυμα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Πούτιν, Dmitry Peskov, σχολίασε στο Twitter σχετικά με το θέμα, πως η απόφαση μετατροπής του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας, μια δήλωση χαρακτηριστικά όμοια με του εκπροσώπου της Χαμάς.

Κυβερνητική πηγή στο Λονδίνο δήλωσε αργά τη νύχτα της Παρασκευής στο ΣΚΑΪ ότι το ζήτημα είναι «κυριαρχικό θέμα» που αφορά την Τουρκία. Έχουν αλισβερίσια απο παλιά με τους Τούρκους οι Άγγλοι.

Τη λύπη του για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης «να βάλει τέλος στην αποκλειστική χρήση της Αγίας Σοφίας ως μουσείου» εξέφρασε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας την παγκόσμια ιστορική σημασία του μνημείου.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας κατέγραψε μετά «θλίψης» της τις αποφάσεις των τουρκικών αρχών για τη μετατροπή του μουσείου της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν αργά το βράδυ χθες Παρασκευή οι υπηρεσίες του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος η Αμερικανική Γερουσία σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους! “Η κίνηση του Ερντογάν είναι μια μεγάλη προσβολή για τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο» αναφέρει η ηγεσία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής γερουσίας, καταδικάζοντας έντονα την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Αμερικανική Γερουσία, ο υποψήφιος για την Αμερικανική προεδρεία και πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κάλεσε γραπτά δια του εκπροσώπου του τον Ερντογάν να μην προχωρήσει στην απόφασή του να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία αλλά να τη διατηρήσει ως μουσείο και ιερό μνημείο πίστης για όλους, τονίζοντας την αρχαιολογική και αρχιτεκτονικής της αξία ως μνημείο της UNESCO.

Η Ελλάδα ολομόναχη αντιμέτωπη με κάθε λογής εχθρό, ακόμη και από Έλληνες!

Related posts

Μία εικόνα χίλιες λέξεις ………. Ο ΚΥΡ για τις συγκεντρώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανακοινώθηκαν οι ζώνες και τα μέτρα προστασίας για τον καταρροϊκό πυρετό ζώων

Δημήτρης Δημητριάδης

Δωρεά απινιδωτή από την INTERAMERICAN στην Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Καλύμνου

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy