Ελλάδα Κοινωνία

Αλλάζουν όλα στην ανακύκλωση σκουπιδιών… θα γίνουμε Ευρωπαίοι

Αλλάζουν σχεδόν τα πάντα για την ανακύκλωση στην Ελλάδα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που παρουσιάσθηκε πριν λίγες μέρες! Και περιλαμβάνει 5 μεγάλες τομές:

Πλαστικό, χαρτί, μέταλλο, γυαλί θα συλλέγονται πλέον χωριστά.

Χαμηλότερα δημοτικά τέλη για όσους παράγουν λιγότερα απόβλητα ή/και ανακυκλώνουν περισσότερο (εισάγεται, δηλαδή, η ευρωπαϊκή αρχή «πληρώνω όσο πετάω»).
Επιβάλλονται υψηλότερα τέλη ταφής στους δήμους που οδηγούν τα απόβλητά τους στην ταφή, με στόχο να αλλάξει αυτή η πρακτική.


Όλα τα νέα κτίρια θα διαθέτουν χώρο συλλογής αποβλήτων για 4 χωριστά ρεύματα.
Μεταφέρονται τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την ΕΕ στους δήμους και τις επιχειρήσεις που ευθύνονται για αυτά, απαλλάσσοντας από το σχετικό βάρος τους φορολογούμενους.


Στόχος είναι η ανακύκλωση να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ορθή διαχείριση αποβλήτων είναι χρέος στα παιδιά μας. Είναι ζήτημα πολιτισμού!

Related posts

Συνεννοημένη η θηλιά εις το λαιμό της Τουρκίας

Σταύρος Καρυπίδης

Επιδότηση έως 90% για εκσυγχρονισμό του αλιευτικού εξοπλισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Κ.Γκιουλέκας: “Η Ευρώπη δεν μπορεί να μένει σε ευχολόγια. Οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας πρέπει να γίνουν πολύ συγκεκριμένες!”

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy