Ελλάδα Πολιτική

Αμαύρωσαν το νόημα του Πολυτεχνείου πολιτικά κόμματα και ακραίες πολιτικές συνιστώσες.

Με ένα πρωτοφανή τρόπο και φανατισμό, τελικά μόνο τα μέλη του ΚΚΕ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την πορεία της επετείου τπυ Πολυτεχνείου. Παραβαίνοντας κάθε νόμο, απόφαση για κίνδυνο λόγω της πανδημίας, συστάσεις κορυφαίων γιατρών μέσα απο τις ΜΕΘ, στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη, προσπάθησαν τα δείξουν μια πυγμή χωρίς λόγο εναντίον της κυβέρνησης.

Ενώ τα άλλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Μέρα25 παρόλο που δήλωναν ότι θα συμετέχουν στην πορεία παρόλες τις απαγορεύσεις, τελικά έστειλαν αντιπροσωπείες κυρίως Βουλευτών, τίμησαν την επέτειο και αποχώρησαν χωρίς να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα. Αντίθετα το ΚΚΕ έδειξε απο το πρωί τις διαθέσεις του, όταν το πρωί η αιφνιδιαστική συγκέντρωση του ΚΚΕ μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε με ειρηνική διάθεση από την αστυνομία.

Ήρθε, όμως, το ΚΚΕ το μεσημέρι να επιχειρήσει μια δεύτερη πορεία στην Πανεπιστημίου. Αυτή ήταν η κατάλληλη πάσα στην ΕΛ.ΑΣ. να κάνει ό,τι είχε απομείνει: παρουσία εισαγγελέα, να διαλύσει τη συγκέντρωση και να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, πολλώ δε όταν έχει επιδειχθεί μια φορά ανοχή σε μια συμβολική κίνηση, όπως η πρωινή έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

Επεισόδια δημιουργήθηεκαν και σε μεμονωμένες περιοχές στην Αθήνα που απέιχαν χιλιόμετρα απο το Πολυτεχνείο αποδεικνύωντας ότι το ενδιαφέρον ήταν να δημιουργηθεί ένταση και όχι για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου. Άλλωστε οι πραγματικοί πρωταγωνιστής της αυθόρμητης εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν υποστηρίχχθηκαν απο κανένα πολιτικό κόμα. Το ΚΚΕ μάλιστα εκείνη την εποχή καλούσε τους φοιτητές να φύγουν θεωρώντας την εξέγερση έργο προβοκατόρωνν της Χούντας.

Τα επόμενα χρόνια ο κάθε λογής τυχάρπαστος πολιτικάντης, το κάθε κομματόσκυλο έσπευσε να χρησιμοποιήσει την εξέγερσεση των φοιτητών σαν αντιχουντική και αντιφασιστική αντίσταση, μόνο που οι μάρτυρες και τα ντοκουμέντα αποδεικνύουν το αντίθετο.

Το πολυτεχνείο ανήκει στους αυθόρμητους φοιτητές που κυνηγημένοι απο την Χούντα την ώρα που συμμετείχαν σε εκδήλωση βιβλίου στην Σόλωνος, κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο για να γλυτώσουν και η διαμαρτυρία τους μετατράπηκε στο σημαντικότερο γεγονός της πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Αυτούς πρέπει να τιμούμε σαν πολίτες. Τα κομματόσκυλα κάποτε πρέπει να εκδιωχθούν απο αυτές τις εκδηλώσεις.

Related posts

Δυσαρέσκεια σε μερικούς προκάλεσαν οι ευχές του Πρώην Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για την κοίμηση της Θεοτόκου ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ για την Διαμαντοπούλου και τον Λοβέρδο

Δημήτρης Δημητριάδης

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy