ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικό αμφίβιο ελικοπτεροφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από Έκρηξη, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Στο μεγάλο πλοίο 40.000 τόννων γινόταν εργασίες συντήρησης ενώ δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη τα αίτια του συμβάντος. Πάνω απο 21 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ το σύνολο του πληρώματος των 1.000 ατόμων απομακρύνθηκε.

Το USS Bonhomme Richard (LHD-6) είναι ένα αμφίβιο πλοίο επίθεσης Wasp class που ανήγκει στον στόλο του Ειρηνικού. Τα πλοία LHD είναι κατασκευασμένα με ένα πλήρες κατάστρωμα πτήσης παρόμοιο με αυτόν ενός αεροπλανοφόρου αλλά για τη λειτουργία ελικοπτέρων και αεροσκαφών κάθετης αποπροσγείωσης όπως τα μεταφορικά αεροσκάφη MV-22 Osprey και αεροσκάφη VSTOL , όπως το AV-8 Harrier και το νέο F-35B Lightning II.

Το USS Bonhomme Richard καθελκύστηκε το 1997 και παραδόθηκε στον στόλο το 1998, είναι ένα αμφίβιο σκάφος που εκτοπίζει 41.000 τόνους, ενώ μπορεί να μεταφέρει 20 αεροσκάφη διαφόρων τύπων και 10 ελικόπτερα, ενώ υποστηρίζει μια αμφίβια εκστρατευτική δύναμη Πεζοναυτών, έχοντας την δυνατότητα να εκφορτώσεις τα αμφίβια στοιχεία της δύναμης απο τον πίσω καταπέλτη κατευθείαν στην θάλασσα.

Related posts

Αεροπορικό ατύχημα στην Ινδία – Αυξάνονται οι νεκροί. 18 άτομα τα θύματα. Τουλάχιστον 100 άλλοι τραυματίστηκαν.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Τουρκία μπλοκάρει τα κοινωνικά μέσα. Ο νέος νόμος της Τουρκίας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταργεί ουσιαστικά την ελευθερία της έκφρασης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Έκτακτο. Τρομοκρατική επίθεση στην Αυστρία, στο κέντρο της Βιέννης. Εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς. Η επίθεση σε συναγωγή δίπλα σε Ελληνικό εστιατόριο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy