ΔΙΕΘΝΗ

Αναιδής και προκλητικός απέναντι στην Υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας ο Τσαβούσογλου. Κατηγόρησε τη Σουηδία για παροχή υποστήριξης σε κούρδους και υποστήριξη όλης της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών επέκρινε την Σουηδή ομόλογό του για την έκκληση που απηύθυνε στην Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τη Σουηδία για παροχή υποστήριξης σε κούρδους παραστρατιωτικούς, καθώς και οτι παραμένει σιωπηλή απέναντι στην υποτιθέμενη κακομεταχείριση μεταναστών εκ μέρους της Ελλάδας, κατηγορίες που η Ελλάδα απορρίπτει.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας τόνισε ακόμα ότι η Άγκυρα δεν πρέπει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, γεγονός που προκάλεσε την οργή Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών μενόμενος απευθύνει στη Σουηδή ομόλογό του το ερώτημα:

“Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να ζητάτε από την Τουρκία να αποσυρθεί από τη Συρία ή να προειδοποιείτε την Τουρκία;”.

Ο ίδιος συνέχισε: “Αν είστε τόσο ευαίσθητη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τότε γιατί δεν ασκείτε έστω για μια φορά κριτική στην Ελλάδα;”.

Η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας έκπληκτη και σαφώς ενοχλημένη απάντησε: “Είμαι φιλοξενούμενη εδώ. Δεν θα ανοίξω διάλογο”.

Αμέσως μετά συμπλήρωσε: “Ελπίζω πως ο καθένας στην Τουρκία έχει τη δυνατότητα να εκφράζει τις απόψεις του με την ίδια ειλικρίνεια που τις εκφράζετε και εσείς, κ. Υπουργέ”.

Related posts

Το Ισραήλ παίρνει την πλευρά της Ελλάδας σε θαλάσσιες αντιπαραθέσεις με την Τουρκία

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε. Ευχαριστημένη η Ελληνική και Κυπριακή πλευρά, γκρίνια απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον διπλωματικό μαραθώνιο.

Δημήτρης Δημητριάδης

Το βρετανικό δημόσιο χρέος ξεπερνά τα δύο τρισεκατομμύρια λίρες, που ισοδυναμεί με το 100,5% του ΑΕΠ για πρώτη φορά απο το 1961

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy