Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη Ιστορικά Πρώτο Θέμα

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δήμου Καλαμαριάς – Αφιέρωμα στο 1821 (1η διάλεξη)

Διαλέξεις Ανοικτού Πανεπιστημίου Δήμου Καλαμαριάς, κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00
Ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Καλαμαριάς στο Youtube.
Κάντε Subscribe – Εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube και μην ξεχάσετε να πατήσετε το καμπανάκι “Ορισμός υπενθύμισης” στις διαλέξεις που θέλετε να παρακολουθήσετε ώστε να λάβετε μια υπενθύμιση λίγο πριν την έναρξη της κάθε διάλεξης.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και δια βίου Μάθησης, οργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην εθνική παλιγγενεσία με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού. Διακεκριμένοι ομιλητές, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και κάθε Τετάρτη στις 19:00 θα αναλύουν όλες τις πτυχές μιας από τις συγκλονιστικότερες και ηρωικότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν την Ελληνική Επανάσταση στην ιστορική, κοινωνική και οικονομική της διάσταση.
Θα εμβαθύνουν στο ιδεολογικό και πνευματικό υπόβαθρο, που οδήγησε στην Επανάσταση καθώς και την οργάνωση και μετέπειτα πορεία του νεοσύστατου Κράτους.
Θα αξιολογήσουν και θα συνδέσουν τα 200 τελευταία χρόνια του Ελληνικού Κράτους με την πορεία του έθνους μας από τα βάθη της αρχαιότητας, με συνδετικό κρίκο τη Γλώσσα μας και την Παράδοση μας.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς να συμβάλλουμε στη διάδοση της ιστορικής μνήμης και να εμβαθύνουμε στα γεγονότα εκείνα που οδήγησαν στην ανεξαρτησία τη χώρας μας, προσφέροντας αυτή τη γνώση στους συμπολίτες μας. Επιπλέον μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι το διαμάντι του δήμου μας, που είναι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς, προσφέρει τέτοιες δράσεις, διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Πρόγραμμα διαλέξεων

27 Ιανουαρίου

1821 – 2021: Η Πορεία Συγκρότησης της Γλώσσας του Νεοελληνικού Κράτους.

Ιωάννης Καζάζης
Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Related posts

Η συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στην εφημερίδα «Real News»

Σταύρος Καρυπίδης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς κάθε κατεύθυνση για τα κρούσματα του κορωνοϊού

Δημήτρης Δημητριάδης

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy