Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ Α.Ε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Δευτέρας 13/7 συζήτησε και ψήφισε ομόφωνα για το μείζον θέμα της απόδοσης στους Δήμους ακινήτων που «μεταβιβάστηκαν» στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. («Υπερταμείο»). Ακολουθώντας ρητά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες κηρύσσεται μη νόμιμη η από 2018 Υπουργική Απόφαση για τη μεταβίβαση, ακινήτων στην «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.), για την «μεταβίβαση» 10.119 ακινήτων της δημόσιας περιουσίας στους κόλπους της, και δι’ αυτής στην «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) Α.Ε.» (το λεγόμενο «Υπερταμείο»).

Με την απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητεί την, εκ μέρους της
Διοίκησης, αυτονόητη τήρηση της θεμελιώδους υποχρέωσης συμμόρφωσης προς τις
δικαστικές αποφάσεις, με την απόδοση στους οικείους Δήμους όλων των ακινήτων που, με οποιοδήποτε τρόπο, ανήκουν στο δημόσιο ή σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και εξυπηρετούν ή είναι χαρακτηρισμένα και προορισμένα για την εξυπηρέτηση λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, της πρόνοιας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, καθώς και κοινόχρηστων ή κοινωφελών χρήσεων (εφόσον υπάρχει ΦΕΚ, με δημοσιευμένο ΓΠΣ ή διάταγμα ρυμοτομίας, βάσει του οποίου αυτά τα ακίνητα προορίζονται για κάποια από αυτές τις χρήσεις, θα πρέπει να μεταβιβαστούν ατελώς στους οικείους Δήμους)

Related posts

Το ΣΔΟΕ έκανε ντου στο Φεστιβάλ Βιβλίου, και έκλεισαν τα περίπτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σταύρος Καρυπίδης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας – Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Θεσσαλονίκη – Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από την μελέτη των λυμάτων αυτής της περιόδου στο ΑΠΘ. Οι γιατροί και νοσηλευτές τιμούν το Πολυτεχνείο στην πρώτη γραμμή της μάχης, στα νοσοκομεία.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy