Επιχειρήσεις Οικονομία

Από την 1η Απριλίου (τελικά) σε ισχύ τα «ηλεκτρονικά βιβλία»

Από την 1/4/2021 ξεκινά η εφαρμογή της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις και για παραστατικά που εκδίδουν.

Ειδικότερα στα Ηλεκτρονικά Βιβλία της ΑΑΔΕ:

Θα διαβιβάζεται και καταχωρείται η Σύνοψη των Παραστατικών εσόδων/ εξόδων των Επιχειρήσεων.
Θα γίνεται χαρακτηρισμός των καταχωρημένων συναλλαγών.
Θα καταχωρούνται οι Λογιστικές Εγγραφές Τακτοποίησης για τον προσδιορισμό του λογιστικού και του φορολογικού αποτελέσματος κάθε έτους.
Όλα τα παραπάνω έχουν τυποποιηθεί (Τυποποιήσεις Δεδομένων Παραστατικών), ώστε να μπορούν να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά από τις οντότητες και να καταχωρούνται ομοιόμορφα στην ΑΑΔΕ.

Η εφαρμογή της υποχρεωτικής ψηφιακής διαβίβασης στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA είναι μία υποχρέωση για τις επιχειρήσεις οι οποίες εκδίδουν τα παραστατικά τους και θα πρέπει να εκδίδονται, κατά κάποιο τρόπο, μηχανογραφικά και ν’ «ανεβαίνουν» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα έσοδα όλων των επιχειρήσεων.

Η ανάρτηση των εσόδων είναι μία υποχρέωση που αφορά αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσεις – τους επιχειρηματίες- τους επαγγελματίες

Related posts

Έτσι καταστρέφεται η φυσική κληρονομιά της Έδεσσας

Σταύρος Καρυπίδης

Επαναλειτουργία των ΕΠΑΣ Μαθητείας και ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Σταύρος Καρυπίδης

Εξώδικο στις τράπεζες για τις τιτλοποιήσεις απαιτήσεων

admin

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy