Επιχειρήσεις Οικονομία

Από 29 Ιανουαρίου αλλάζουν φορολογικό καθεστώς οι αγρότες που ενισχύθηκαν από το κράτος

Αλλαγές έρχονται από τις 29 Ιανουαρίου σε αγρότες ειδικού καθεστώτος μετά το βοήθημα που έλαβαν στις 28 Δεκεμβρίου λόγω του κορωνοϊού, οι οποίοι μετατάσσονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και υποχρεούνται για το 2021 να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων, με τις εκμεταλλεύσεις τους να λειτουργούν πλέον ως επιχειρήσεις που θα δηλώνουν κάθε τρεις μήνες τα έσοδα και τα έξοδά τους.

Όσοι αγρότες υπερβούν τις 5.000 ευρώ στις επιδοτήσεις ανεξαρτήτως ύψους πωλήσεων, πρέπει να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ. Αν έχουν κάτω από 5.000 ευρώ επιδοτήσεις και κάτω από 15.000 ευρώ πωλήσεις, εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ.

Επίσης, υπόχρεοι για τη μετάβασή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ είναι και οι αγρότες που στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς εισέπραξαν από τις πωλήσεις των προϊόντων τους άνω των 15.000 ευρώ.

Η προθεσμία λήγει στις 29 Ιανουαρίου, που είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου. Από κει και μετά θα επιβληθεί πρόστιμο που είναι 100 ευρώ στο Μητρώο εάν κάποιος καθυστερήσει μετά τη λήξη της προθεσμίας. Εάν δε παρέλθει το πρώτο τρίμηνο και δεν έχει υποβληθεί ο ΦΠΑ, τότε ο παραβάτης θα πληρώσει και το πρόστιμο για τον ΦΠΑ.

Related posts

Το ΤΕΕ προκηρύσσει τις εξετάσεις για τη «Χορήγηση Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος στους Διπλωματούχους Μηχανικούς των Ανωτάτων Σχολών ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ και των Ισοτίμων Σχολών ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ» για την περίοδο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020.

Δημήτρης Δημητριάδης

Δραματικά στοιχεία για τον Τουρισμό στην Ελλάδα σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας

Δημήτρης Δημητριάδης

Μακροχρόνια άνεργοι. Οι μόνοι που έμειναν έξω απο κάθε βοήθημα και βρίσκονται στο έλεος της εξαθλίωσης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy