ΔΙΕΘΝΗ Πρώτο Θέμα

Αρμενία 2020 – Οι στρατιώτες αναχωρούν για το πολεμικό μέτωπο και μια μάνα πίσω τους ρίχνει νερό για να γυρίσουν γρήγορα.

Κοινά ήθη και έθιμα, θρησκεία, με τους Έλληνες.

Οι Αρμένοι ολομόναχοι αντιμετωπίζουν ένα ευρύ τόξο μουσουλαμικών χωρών με την Τουρκία επικεφαλής. Χθές βγήκε ανοιχτά και το Πακιστάν υπέρ των Αζέρων.

Οι Ρώσοι κάθονται σαν τις κότες στα αυγά τους, οι Ευρωπαίοι νίπτουν τα χείρας τους, (δεν υπάρχουν αρκετά οικονομικά συμφέροντα, οπότε ποιος νοιάζεται) και η Ελλάδα δειλά προς το παρόν στηρίζει την Αρμενία.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα. Το Γερεβάν δεν έχει ανάγκη εξωτερική στρατιωτική βοήθεια, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Πασινιάν

Η Αρμενία ισχυρίστηκε χθες Τρίτη ότι ένα μαχητικό F-16 της Τουρκίας, που στηρίζει το Αζερμπαϊτζάν, κατέρριψε ένα στρατιωτικό της αεροσκάφος, κάτι που αμέσως διέψευσαν Άγκυρα και Μπακού.

Πιθανή άμεση στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη σύγκρουση, θα αποτελέσει σημαντικό σημείο καμπής. Εξάλλου ένας ανοικτός πόλεμος μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει τον νότιο Καύκασο και να εμπλέξει τις περιφερειακές δυνάμεις, ανάμεσά τους η Τουρκία και η Ρωσία.

Related posts

Δείτε τα δωρεάν προϊόντα που μπορούν να παραλάβουν οι δημότες του Δήμου Δέλτα από τα ΤΕΒΑ

Σταύρος Καρυπίδης

Η εδαφική διαμάχη μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ξέσπασε πάλι με τις βαρύτερες συγκρούσεις εδώ και χρόνια.

Δημήτρης Δημητριάδης

Οι ηγέτες της ΕΕ ξεκινούν την πρώτη τους προσωπική σύνοδο κορυφής από τότε που έπληξε η κρίση του κοροναϊού, υπό την πίεση να καταλήξουν σε συμφωνία για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και ένα ταμείο οικονομικής ανάκαμψης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy