ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ Θεσσαλονίκη Πρώτο Θέμα

Αρμενική Νεολαία Ελλάδος – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις 19.00 μέλη της αρμένικης κοινότητας και της αρμένικης νεολαίας θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Λευκού Πύργου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πολεμο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Από την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου απο τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες το Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε επίθεση ενάντια στην Δημοκρατία του Αρτσάχ με στόχο όλη την συνοριακή γραμμή, οικισμούς αμάχων σε πόλεις και χωριά αλλά και την πρωτεύουσα του Αρτσάχ, το Στεπανακέρτ. Μέχρι στιγμής ο Αζερικός στρατός έχει υποστεί σοβαρές απώλειες. Οι αρμενικές δυνάμεις συνεχίζουν να αμύνονται και να αντιστέκονται σθεναρά.

Οι επιθέσεις αυτές γίνονται φυσικά με την πλήρη στήριξη της Τουρκίας προς το Αζερμπαϊτζάν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το περασμένο διάστημα η Τουρκία έστειλε υλική βοήθεια στους Αζέρους αλλά και μισθοφόρους για να πολεμήσουν μαζί με τον Αζερικό στρατό. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως δεν περιμέναμε μια τέτοιου είδους κίνηση από την Τουρκική πλευρά , καθώς κατά τα δικά τους λεγόμενα είναι αδερφό κράτος με αυτό του Αζερμπαϊτζάν. Είναι προφανές επίσης, ότι μοιράζονται και τις ίδιες επιθετικές, πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς πολιτικές.

Από την άλλη πλευρά, η πατρίδα μας καλείται για ακόμη μια φορά στην ιστορία της να αμυνθεί ενάντια στον εχθρό και να προασπίσει τα εδάφη μας, τα ιδανικά μας και την ελευθερία μας. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές το μυαλό και η καρδία όλων των Αρμενίων σε όλο τον κόσμο βρίσκεται στο πλευρό του Αρτσάχ και των θαρραλέων στρατιωτών μας που μάχονται ηρωικά ενάντια στις Αζερικές δυνάμεις.

Καλούμε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση και να απαιτήσει την κατάπαυση των επιθέσεων του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στην Δημοκρατία του Αρτσάχ.
Εμείς οι Αρμένιοι καθ’ όλη την διάρκεια της σπουδαίας ιστορίας μας, έχουμε κληθεί πολλές φορές να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, τον λαό μας, τα εδάφη μας, τα ιδανικά μας, τα ήθη και τα έθιμα μας. Καλούμαστε να το κάνουμε ακόμη μια φορά με σθένος και πίστη, για να βγούμε και πάλι νικητές.

Ζήτω το Αρτσάχ!
Ζήτω η Αρμενία!

հաղթելուենք

ArtsakhStrong

WithOurSoldiers

StopAzeriAggression

StopAliyev

Related posts

Αναβολή διοργανώσεων 3ου Olympic Day Run και 9ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Ο Λιάκος του ΣΥΡΙΖΑ ξανακτύπησε. Χαρακτήρισε προσβλητική για τους Μουσουλμάνους την πολιτική Μακρόν και ακροδεξιά.

Δημήτρης Δημητριάδης

“Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό” για τα παιδιά της Καλαμαριάς

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy