Βόρεια Ελλάδα Περιφερειακά Νέα

Αρνητικά στην ελονοσία τα αποτελέσματα των δειγμάτων από το Σιδηρόκαστρο Σερρών που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ

Αρνητικές στην ελονοσία βγήκαν χθες, Δευτέρα 20/7/2020 οι εξετάσεις του συντοπίτη μας από το Σιδηρόκαστρο Σερρών που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών από την προηγούμενη Πέμπτη 16/7/2020. Το πόρισμα αυτό προέκυψε μετά από εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε δείγματα που εστάλησαν στον ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) και διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα είναι αρνητικά στην ελονοσία .

Το θέμα ξεκίνησε όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο παθών προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου, όπου τα συμπτώματα οδήγησαν τους γιατρούς στην διενέργεια δοκιμασίας ταχείας διάγνωσης(rapid test ) η οποία και βγήκε θετική, όπως ακολούθως συνέβη και στο Νοσοκομείο.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό και του χορηγήθηκε η απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή.
Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητα Σερρών και του Δήμου Σιντικής για τις απαραίτητες δράσεις καταπολέμησης κουνουπιών οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 17/7/2020 και το Σάββατο 18/7/2020 .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επιθυμεί να ευχαριστήσει το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σιδηροκάστρου και του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την άμεση ανταπόκριση και την υπευθυνότητα με την οποία χειρίστηκαν το περιστατικό.

Related posts

To ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας παρέχει προστατευτικές μάσκες στους επιβάτες.

Δημήτρης Δημητριάδης

Συνελήφθη αλλοδαπός διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Δημήτρης Δημητριάδης

Συλλήψεις σε πορεία αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy