Πολιτική

Ασημακοπούλου σε Μπορέλ: «Να λείπουν τα Ευρωπαϊκά χαμόγελα στην Τουρκία»

Για τη διαλλακτική στάση που επιδεικνύει απέναντι στην Τουρκία και την έλλειψη κυρώσεων, επέκρινε την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κα. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα συζήτησης «Η σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας».

Η κα. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις παράνομες γεωτρήσεις εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο, στην Τουρκική εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Ελλάδας για την μεταχείριση των προσφύγων και μεταναστών, στις ενέργειες της Τουρκίας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί αλλά και στην γενικότερη ανοχή απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα, τους εκβιασμούς και τις απειλές απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθυνόμενη σε υψηλούς τόνους στον Ύπατο Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, κ. Ζόζεπ Μπορέλ σχετικά με την στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής τον ρώτησε:
«πώς να εξηγήσω στους συμπολίτες μου ότι όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απειλεί απροκάλυπτα την Ένωση και λέει ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, ένα κράτος μέλος μας, εσείς, ο Ύπατος Εκπρόσωπός μας «χαμογελάει» δεχόμενος δώρο ένα απολυμαντικό για τα χέρια? Αν μετά από ΟΛΑ ΑΥΤΑ κ. Μπορέλ, καλούμαι να «εξηγήσω» ότι αντί για κυρώσεις αυτό που χρειαζόμαστε είναι εποικοδομητικός διάλογος τότε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, παρακαλώ να μας λείπουν τα χαμόγελα. »

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση της κας Ασημακοπούλου:

Μόλις χτες, η Καγκελάριος Μέρκελ σε αυτή την αίθουσα τόνισε το ρόλο των Ευρωβουλευτών στο να «εξηγούν» τις πολιτικές μας.

Πώς να «εξηγήσω» στους συμπολίτες μου στη Ρόδο, στην Κάρπαθο, στην Κάσο και στην Κρήτη τις παράνομες Τουρκικές γεωτρήσεις που παραβιάζουν κατάφορα το διεθνές δίκαιο?

Πώς να «εξηγήσω» στους συμπολίτες μου στον Έβρο, στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο, που υποδέχονται χιλιάδες μετανάστες έχοντας δείξει πρωτοφανή αλληλεγγύη, τη διεθνή εκστρατεία παραπληροφόρησης της Τουρκίας που τους παρουσιάζει ως δολοφόνους μικρών παιδιών?

Πώς να «εξηγήσω» στους συμπολίτες μου ότι υπάρχει πιθανότητα η Αγιά Σοφιά να μετατραπεί σε τζαμί?

ΚΑΙ πώς να «εξηγήσω» στους συμπολίτες μου ότι όταν ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών απειλεί απροκάλυπτα την Ένωση και λέει ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο, ένα κράτος μέλος μας, εσείς, ο Ύπατος Εκπρόσωπός μας «χαμογελάει» δεχόμενος δώρο ένα απολυμαντικό για τα χέρια?

Αν μετά από ΟΛΑ ΑΥΤΑ κ. Μπορέλ, καλούμαι να «εξηγήσω» ότι αντί για κυρώσεις αυτό που χρειαζόμαστε είναι «εποικοδομητικός διάλογος» τότε ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού, παρακαλώ να μας λείπουν τα χαμόγελα.

Related posts

Συνεχίζει τις πολιτικές και διπλωματικές επαφές και ενημερώσεις ο Πρωθυπουργός με ξένους ηγέτες για την προκλητικότητα της Τουρκίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σταύρος Κοντονής. Πρώην υπουργός δικαιοσύνης επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επιβάλει κάποιες ποινές το δικαστήριο λόγω διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Δημήτρης Δημητριάδης

Νότης Μαριάς: Την ώρα που ο Ερντογάν βεβηλώνει την Αγιά Σοφιά, η Ε.Ε. δίνει στην Τουρκία πεσκέσι πάνω από 10 δις ευρώ !

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy