Περίεργα

Αυτή είναι η «Αργώ» η Formula που έφτιαξαν οι φοιτητές του ΔΠΘ

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019,  σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα  κεντρικού  ξενοδοχείου στην πόλη της Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του πρώτου αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου της DemocritusRacingTeam.

Στην εκδήλωση “RollOut 2019” η ομάδα, αποκάλυψε την ”Αργώ“, το όχημα-εκπρόσωπο του Ιδρύματος στους διεθνείς φοιτητικούς διαγωνισμούς μηχανοκίνητου αθλητισμού των οργανισμών SAE International (SocietyofAutomotiveEngineers) και IMechE (InstitutionofMechanicalEngineers).

Από το Δ.Π.Θ. παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών Αν. Καθηγητής κ. Φώτης Μάρης και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης κ. Παντελής Μπότσαρης, η παρουσία του οποίου  τίμησε και συγκίνησε ιδιαιτέρως  την ομάδα.

Οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο της ομάδας, τα μέλη της και να ενημερωθούν για τις επιδόσεις της στον διαγωνισμό FSAE Italy στον οποίο συμμετείχε τον περασμένο Ιούλιο.

Η ομάδα DRT ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς με ενέργειές της το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια και κατάφερε να συμμετέχει στους αγώνες, καθώς και την Diamond κατηγορία υποστηρικτών της, BETACAESystems, μηχανουργείο JAMSPORT, εταιρία βιομηχανικών εργαλείων-μηχανημάτων ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ, Μεταλλευτική Θράκης που τη στήριξαν κατά την διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του πρώτου μονοθέσιου.

Η ομάδα Democritus Racing Team (DRT) ιδρύθηκε το χειμώνα του 2015 από φοιτητές του τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης του ΔΠΘ στην πόλη της Ξάνθης.

Αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές γεμάτους πάθος και μεράκι με στόχο την εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους Διεθνείς αγώνες Formula SAE Series.

Έδρα της αποτελεί το κτήριο των ΜΠΔ και είναι το μέρος όπου η ομάδα συγκεντρώνεται και διαμορφώνει τα σχέδια της.

Related posts

Χιλιάδες Έλληνες πάσχουν από ΧΑΠ και δεν το γνωρίζουν

Σταύρος Καρυπίδης

Αυτό το ήξερες για την εποχική γρίπη;

Σταύρος Καρυπίδης

Γαλλία – Κύμα συμπαράστασης χιλιάδων ανθρώπων και ένα σκοτωμένο κόκορα!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy