Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Βιβλιοσκώληκες 2021 – (2η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης)

«Βιβλιοσκώληκες» ονομάστηκε η 2η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης, που διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Όλα τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής προσκαλούνται να πάρουν μέρος στη μεγάλη αυτή παρέα ανάγνωσης, ενώ για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα ατομικής συμμετοχής των παιδιών, των οποίων η τάξη δεν έχει εγγραφεί.

Πρωταρχική επιδίωξη αυτής της προσπάθειας αποτελεί η ίδια η απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από τα επιλεγμένα βιβλία που προτείνονται. Κατά δεύτερο λόγο, η επαφή με σπουδαία έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας μπορεί να προσφέρει στους μαθητές ποικίλα ερεθίσματα που θα τους εμπλουτίσει με σημαντικές γνώσεις, θα τροφοδοτήσει τη φαντασία τους και θα καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην 1η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης συμμετείχαν 52 τάξεις ενώ διαβάστηκαν πάνω από 1700 βιβλία!

Η λίστα με τα προτεινόμενα βιβλία βρίσκεται αναρτημένη στην ηλεκτρονική σελίδα των Βιβλιοθηκών https://lib.kalamaria.gr

Όροι Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά και μόνο από τον/την υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2021
https://docs.google.com/forms/d/1Bk9zP0nhR96Zh5jwgSe_zGTdzu5FUc5kn8BzLKce8zg/edit

Για την ατομική εγγραφή, εάν δε συμμετέχει η τάξη του παιδιού, στον παρακάτω σύνδεσμο.
https://docs.google.com/forms/d/1P8LcOxZ5iMdMkwfM71mAC33HAjjjp9sSCeGZEdUJ3es/edit

Οι μαθητές κάθε τάξης καλούνται να διαβάσουν τουλάχιστον ένα από τα βιβλία της προτεινόμενης λίστας, που αντιστοιχεί στην τάξη τους, για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή τους. Στη συνέχεια οφείλουν να συμπληρώσουν την φόρμα ανάγνωσης κάθε φορά που ολοκληρώνουν ένα βιβλίο, ώστε να είναι εφικτή η καταμέτρηση των βιβλίων και να προκύψουν τα τελικά αποτελέσματα. Η συμπλήρωση της φόρμας ανάγνωσης είναι υποχρεωτική. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή θα θεωρείται άκυρη. Η συμπλήρωση της φόρμας εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/1bLjaYKOUL4Q5IufkLa2Mg6w9UjdUk-2gv7kIYmV8M3Y/edit

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που έχουν δηλώσει ατομική συμμετοχή. Η συμπλήρωση της φόρμας εδώ:
https://docs.google.com/forms/d/1qrCo0Zf_3M3oS0Vv0-w1ywHJiof-r5y64ZpiDtcYI70/edit

Οι «Βιβλιοσκώληκες» ολοκληρώνονται στις 31 Μαΐου 2021.
Έπαινοι

Ονομαστικοί έπαινοι θα διανεμηθούν σε κάθε παιδί και σε κάθε τμήμα που θα συμμετέχει στην παρέα ανάγνωσης που διοργανώνουν οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς

Μέτρα προστασίας για την πανδημία του Covid-19

Όλα τα βιβλία των βιβλιοθηκών, κατά την επιστροφή τους, παραμένουν σε καραντίνα, στο χώρο της βιβλιοθήκης, για ένα χρονικό διάστημα, για την αποφυγή πιθανής μόλυνσης. Για αυτό το λόγο δεν συστήνεται η ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ των μαθητών, αλλά η άμεση επιστροφή των βιβλίων στη βιβλιοθήκη για την τήρηση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Related posts

Είδη καθαριότητας διανέμονται στις 15 Οκτωβρίου στους δικαιούχους ΤΕΒΑ από το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης

Σταύρος Καρυπίδης

Στηρίζει Κελεσίδου για την προεδρία του ΣΕΓΑΣ ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη. Ι. Καϊτεζίδης: Τιμή για τον δήμο μας η υποψηφιότητα της «δικής μας Τασούλας»

Δημήτρης Δημητριάδης

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η υλοποίηση του τεχνολογικού πάρκου 4ης ΓΕΝΙΑΣ “THESS INTEC”

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy