ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία – Χιλιάδες κάτοικοι, τίμησαν τη μνήμη του δολοφονηθέντος καθηγητή Σαμιέλ Πατί απο φανατικό μουσουλμάνο εξτρεμιστή.

Η Γαλλία ξεχύνεται στους δρόμους μετά την τελευταία τρομοκρατική της επίθεση, το φρικτό αποκεφαλισμό του δασκάλου της περιοχής του Παρισιού, Σαμουήλ Πάτι, λίγες μέρες αφότου έδειξε στην τάξη του σατιρικά σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ. Τα μέσα ενημέρωσης προσδιορίζουν τον ύποπτο ως Αμπντουλάχ Α., έναν 18χρονο μετανάστη γεννημένο στη Μόσχα και καταγωγής Τσετσενίας. Οι αρχές λένε ότι τον πυροβόλησαν λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην Πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι για να αποτίσουν φόρο τιμής στην μνήμη του Σαμιέλ Πατί, του καθηγητή ιστορίας που αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή. Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Όχι στον ολοκληρωτισμό της σκέψης» και «Είμαι καθηγητής» τίμησαν την μνήμη του 47χρονου Γάλλου καθηγητή, ο οποίος δολοφονήθηκε, έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, επειδή είχε δείξει στους μαθητές τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, ανάμεσά τους στην Λιόν, την Τουλούζη, το Στρασβούργο, την Ναντ, την Μασσαλία, την Λιλ και το Μπορντό.

Related posts

Αρμενία 2020 – Οι στρατιώτες αναχωρούν για το πολεμικό μέτωπο και μια μάνα πίσω τους ρίχνει νερό για να γυρίσουν γρήγορα.

Δημήτρης Δημητριάδης

Ταραχές στη Σουηδία μετά απο κίνηση ακροδεξιών ακτιβιστών να κάψουν αντίγραφο του Κορανίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Ζευγάρι Νορβηγών στις ΗΠΑ κατέβασαν την Νορβηγική σημαία γιατί θεωρήθηκε απο πολλούς ότι είναι η ανεπίσημη σημαία του Αμερικανικού Νότου που θεωρείται ρατσιστική!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy