ΔΙΕΘΝΗ ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γερμανία. Χιλιάδες διαδηλωτές – αρνητές του ιού συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο κατά των μέτρων προστασίας απο τον Covid-19

Αρκετές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο το Σάββατο για να διαδηλώσουν κατά των μέτρων της κορώνας. Παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων, αγωνίζονται για τον τερματισμό όλων των περιορισμών φωνάζοντας συνθήματα όπως ” Εμείς είμαστε το δεύτερο κύμα “. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν φορούσαν μάσκα προστασίας, ούτε κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές γέμισαν τη λεωφόρο Unter den Linden. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι περίπου 10.000 συμμετέχοντες είχαν ήδη μετρηθεί στην αρχή της πορείας διαμαρτυρίας. Αυτός ο αριθμός αυξήθηκε και αργότερο η Αστυνομία μίλησε για 17.000 συμμετέχοντες. Σε μεγάλο βαθμό δεν δόθηκε προσοχή στους κανόνες απόστασης.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού με σφυρίγματα και ζητούν «ελευθερία» ή «αντίσταση». Υπήρχαν επίσης συνθήματα όπως “Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας είναι η πανδημία του covid ενώ ένα άλλο σύνθημα ήταν “Είμαστε το δεύτερο κύμα”. Ακόμα άλλοι κρατούν αφίσες με τις λέξεις “Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από την αρχή” και “καμία υποχρέωση”. Οι αντίπαλοι του εμβολιασμού συνεχίζουν να διαδίδουν τη φήμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του ιού. Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Jens Spahn ( CDU ) είχε απορρίψει επανειλημμένα αυτές τις εικασίες.

Related posts

Αστυνομικοί «έσωσαν» νεαρή κοπέλα με καρδιακό πρόβλημα

Δημήτρης Δημητριάδης

Είναι ασφαλές το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων;

Στεφανία Ασπρίδου

Η Σουηδία καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε 150 χρόνια το πρώτο εξάμηνο του 2020

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy