Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Γνωρίστε τον υπέροχο κόσμο του ΣΚΡΑΜΠΛ

Γνωρίζουμε το Σκραμπλ (Scrabble) την Τρίτη 18, Τρίτη 25 και την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021
σε τρία ωριαία (17:45 – 18:45) διαδικτυακά μαθήματα
Ο Δήμος Παύλου Μελά και το Τμήμα Πολιτισμού σε συνεργασία με τον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν τρεις διαδικτυακές παρουσιάσεις Σκραμπλ για όλους τους πολίτες που επιθυμούν να γνωρίσουν το ξεχωριστό αυτό επιτραπέζιο παιχνίδι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Σε μια περίοδο πολύ δύσκολων υγειονομικών συνθηκών για όλη την κοινωνία ως δείγμα ελάχιστης κοινωνικής ευθύνης δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας να «εισέλθουν» στον μαγικό κόσμο του Σκράμπλ, έχοντας τη δυνατότητα όχι μόνο να εξασκήσουν την υπέροχη ελληνική γλώσσα αλλά και να ψυχαγωγηθούν!

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Θ) ιδρύθηκε επίσημα το 2006 και καλλιεργεί το “αγωνιστικό Σκραμπλ”. Διοργανώνει κάθε χρόνο εσωτερικά τουρνουά (Πρωτάθλημα, Κύπελλο) αλλά και το Τουρνουά Θεσσαλονίκης, σχολικά τουρνουά κ.α. Επιπλέον επιδεικνύει σειρά κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων στην πόλη μας καθώς και συνεργασίες με άλλα σωματεία.

Σήμερα, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, συνεχίζει την εκπαιδευτική και την αγωνιστική δράση του χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

Πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων

ΗμερομηνίεςΏρα έναρξης 17:45Ώρα λήξης 18:45
Τρίτη 18/5/2021Γνωριμία με το παιχνίδι: Τα βασικά μέρη του παιχνιδιού και οι κανονισμοί του.
Τρίτη 25/5/2021Αποδεκτές λέξεις. Κατηγορίες λέξεων σημαντικές στο παιχνίδι.
Πέμπτη 27/5/2021Κανόνες Αναγραμματισμού και εφαρμογές παιχνιδιών για το διαδίκτυο και τα κινητά

Απαραίτητη η αίτηση για δήλωση συμμετοχής πατώντας εδώ και συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα.

Πληροφορίες- Επικοινωνία:

Τμήμα Πολιτισμού 2313302835 – 938,

Email: grpol@pavlosmelas.gr

Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης,

Ιστότοπος: www.scrabblethes.gr, Emails: thesscrabble@gmail.com, thesscrabble@yahoo.gr

Η ιστορία του Σκραμπλ

Το Σκραμπλ (Scrabble) είναι ένα από τα δημοφιλέστερα επιτραπέζια παιχνίδια στον κόσμο που συνδυάζει γνώσεις, στρατηγική αλλά και τύχη. Εφευρέθηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Άλφρεντ Μόσερ Μπάτς το 1931. Η πρώτη του ονομασία ήταν “Λεξικό”, μια συλλογή γραμμάτων με τα οποία οι παίκτες προσπαθούσαν να φτιάξουν λέξεις. Το 1938 πρόσθεσαν έναν πίνακα (ταμπλό) στον οποίο οι παίκτες θα τοποθετούσαν τα γράμματά τους στο παιχνίδι και μετονομάστηκε σε Crosswords. Με παρεμβάσεις στο ταμπλό και απλούστευση των κανονισμών, πήρε την τελική του μορφή το 1948, οπότε και ονομάστηκε Σκραμπλ.

Related posts

Δήμος Λαγκαδά – Αιτήσεις αποζημιώσεων αγροτών στον ΕΛΓΑ

Δημήτρης Δημητριάδης

14 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη: Ναι στην πρόληψη, ναι στη ζωή!

Δημήτρης Δημητριάδης

Διαδικτυακά κούλουμα και άλλα αποκριάτικα δρώμενα

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy