Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας – Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είμαστε όμως πλέον πολύ πιο δοκιμασμένοι και πολύ πιο διαβασμένοι. Θα ήθελα να παραθέσω ορισμένα στοιχεία: Ένας στους δύο που είναι θετικοί στον κορωνοϊό είναι ηλικίας από 16 – 29 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην πόλη μας είναι τα 33 έτη. Αυτό δείχνει ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό η έξαρση του κορωνοϊού στην πόλη μας έχει να κάνει με μια ανεμελιά, με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Σήμερα αυτό δεν επιτρέπεται. Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη, τα μαγαζιά, τα σχολεία ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί. Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και ακριβώς εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Κάνω μια έκκληση σε όλους και ιδιαίτερα στους νεολαίους να προσέξουν πάρα πολύ τους συμπολίτες τους, να προσέξουν τις συναθροίσεις, τις εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοιχτούς ή σε λιγότερο ανοιχτούς χώρους. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Δημοτική του Αστυνομία σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα διενεργήσουν από αύριο εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα του συνωστισμού και να βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αυτό το τρίτο κύμα. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε και τώρα, όπως κάναμε τον Μάρτιο, όπως κάναμε το καλοκαίρι. Θέλει πολλή προσπάθεια, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι».

Related posts

Θεσσαλονίκη – 63 συνταξιούχος αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονη ανήλικη που πουλούσε χαρτομάντηλα

Δημήτρης Δημητριάδης

Διαγωνισμός Φωτογραφίας, Ο Δήμος Θερμαϊκού μέσα από τον φακό σας

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Παύλου Μελά. – Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη: δωρεάν ψυχαγωγία με ασφάλεια. “Τις ταινίες είναι ωραίο να τις βλέπουμε ΜΑΖΙ”

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy