Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Θεσσαλονίκης – Έλεγχοι σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Σε συστηματικούς ελέγχους σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς προβαίνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και με κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός αυτών των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ιδιοκτήτες τηρούν τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, καταχώρηση στο μητρώο του Δήμου, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας, κ.ά.).

Πέρα από την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων, στόχος είναι να καταστεί δυνατή και η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων μέσα από τον εντοπισμό όσων τυχόν εγκαταλείπουν ή αφήνουν τα κατοικίδια τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν τα εμβολιάζουν ή δεν τα στειρώνουν.

Related posts

Δήμος Βόλβης – Εγγραφή παιδιών για φιλοξενία στην παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση Σταυρού περιόδου 2020

Δημήτρης Δημητριάδης

Εθελοντική αιμοδοσία στις 21 Νοεμβρίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. Mένουμε ενεργοί 21/11 – 9:00 πμ – 2:00 μμ

Δημήτρης Δημητριάδης

Την επόμενη Δευτέρα αρχίζουν οι εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy