Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Θεσσαλονίκης – Διέθεσε αναπηρικά αμαξίδια σε φορείς στον χώρο της υγείας.

Τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια σε φορείς από τον χώρο της υγείας διατέθηκαν σήμερα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Η προμήθεια των αμαξιδίων έγινε μέσω της συλλογής πλαστικών καπακιών, στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving».

Εξαιρετική χαρακτήρισε τη δράση αυτή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 22 τόνοι από καπάκια, που αντιστοιχούν σε έναν μεγάλο αριθμό αμαξιδίων. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι για την προμήθεια ενός αναπηρικού αμαξιδίου απαιτούνται περίπου 1.200 κιλά πλαστικών καπακιών.

«Είναι σημαντικό ο δήμος, οι πολίτες, οι επιχειρηματίες να συμβάλουν στη βιώσιμη κινητικότητα», παρατήρησε o Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας ότι η προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις, ώστε κάθε πολίτης και κάθε επισκέπτης της πόλης να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα, είναι διαρκής.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη δωρεάν διάθεση των αναπηρικών αμαξιδίων στο πλαίσιο της δράσης «Keep on Moving», ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος επεσήμανε ότι πρόκειται για το πρώτο απτό παράδειγμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πόλη. «Το κοινωνικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι καταγεγραμμένο. Ας συνεχίσουμε να διαχωρίζουμε την ανακύκλωση, γιατί υπάρχει ουσιαστικό κέρδος και για το περιβάλλον και για την κοινωνική πολιτική και για τον πολιτισμό μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αηδονόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Ζεϊμπέκης σημείωσε ότι «η ανακύκλωση είναι ακόμη ένα κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας που λειτουργεί καλά». Όπως είπε ο κ. Ζεϊμπέκης, ο κόσμος έχει ευαισθητοποιηθεί και ήδη «μέχρι σήμερα, στον μισό χρόνο που έχουμε διανύσει, έχουμε υπερκαλύψει τις αντίστοιχες ποσότητες πλαστικών καπακιών που είχαν συλλεχθεί το 2018 και το 2019».

Σε τέσσερις φορείς

Τα αναπηρικά αμαξίδια διατέθηκαν σε τέσσερις φορείς από τον χώρο της υγείας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου, στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες στο ΚΕΠΕΠ «Άγιος Δημήτριος» καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Τρίγλιας.

Related posts

Θ. Καράογλου: “Η Καστοριά αντιμετώπισε με γενναιότητα την πανδημία και ξεπερνά το πρόβλημα”

Δημήτρης Δημητριάδης

Διαδοχικές συναντήσεις θ. Καράογλου με πρέσβη του Ην. Βασιλείου και πρέσβη του Καναδά

Σταύρος Καρυπίδης

Μόνο με προηγούμενο τηλέφωνο η έκδοση ταυτότητας στις Αστυνομικές Υπηρεσίες

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy