Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Θεσσαλονίκης – Νέα λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στην προμήθεια 50 λεωφορείων, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ για να ενισχύσουν τον στόλο των λεωφορείων και να προσφέρει μια ποιοτικότερη μεταφορά στις χιλιάδες των πολιτών που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνται κατά τις μετακινήσεις τους με την αστική συγκοινωνία.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης άναψε το πράσινο φως για την προμήθεια αυτών των 50 λεωφορείων από τον αντίστοιχο Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της αδελφοποιημένης με τη Θεσσαλονίκη πόλης της Λειψίας, εγκρίνοντας το σχετικό πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών.

Ειδικότερα, η αρμόδια επιτροπή που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδόθηκε για την προμήθεια νέας γενιάς ντιζελοκίνητων αστικών λεωφορείων από τον Δήμο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ώστε να προχωρήσει η αγορά από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Λειψίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Βρισκόμαστε σε θέσεις ευθύνης, για να δίνουμε λύσεις. Λύσεις το κατά το δυνατόν συμφέρουσες, άμεσες και δραστικές», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: «Είναι δική μας πολιτική απόφαση και επιλογή να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών -στην ανάταξή τους- και λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μέλημά μας είναι η ασφαλής, αξιοπρεπής και γρήγορη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, το φθινόπωρο, θα δούμε τα νέα αυτά εξαιρετικά καλοσυντηρημένα οχήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έχω επιλέξει να σταθώ στην πλευρά αυτών που ψάχνουν λύσεις για τα προβλήματα κι όχι το αντίστροφο».

Λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας

Τα λεωφορεία τα οποία πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι στο σύνολό τους αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5 EEV (5+) και καλύπτουν πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν τεθεί.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τον σχετικό φάκελο, «τα προσφερόμενα λεωφορεία πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές καθώς και όλες τις ευρωπαϊκές διατάξεις υγιεινής, διάθεσης και εμπορίας. Βρίσκονται δε σε πλήρη λειτουργική κατάσταση και είναι ασφαλή για την κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους».

Related posts

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “η Θεσσαλονίκη αποκτά το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο στην Ευρώπη”

Δημήτρης Δημητριάδης

Δεν θα πραγματοποιηθούν η λιτανεία και η εμποροπανήγυρη στη Νέα Μηχανιώνα

Στεφανία Ασπρίδου

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου – Πλήρωση μίας θέσης Ειδικού Συνεργάτη – Δημοσιογράφου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy