Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πάνω από δύο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό του Λιβάνου

Πάνω από δύο τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας πρόκειται να αποσταλούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στον δοκιμαζόμενο Λίβανο.

Πρόκειται για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό καθώς και για τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ατομικής υγιεινής τα οποία συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο σχετικού καλέσματος που είχε απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της πόλης για τη συλλογή βοήθειας για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό.

«Ο Δήμος, οι επιχειρήσεις κι ο λαός της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτήν τη μεγάλη ανάγκη για την παροχή βοήθειας προς τον χειμαζόμενο λαό του Λιβάνου», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα η βοήθεια που συλλέχθηκε θα φθάσει στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο, τα είδη που συλλέχθηκαν θα μεταφερθούν αύριο στην Αθήνα και από εκεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον Λίβανο.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει πράξη αυτό που λέγεται αλληλεγγύη», σημείωσε από την πλευρά του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Τις θερμότερες ευχαριστίες του για τη βοήθεια που προσφέρεται από τον Δήμο εξέφρασε ο Φάρες Σαϊεχ, ένας από τους εκπροσώπους της λιβανέζικης κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Related posts

Ο Λαγκαδάς τίμησε την “Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα”

Δημήτρης Δημητριάδης

Η πολυβραβευμένη θεατρική παράσταση σε διαδικτυακή προβολή του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Δημήτρης Δημητριάδης

«Βιβλίο στο σπίτι για την τρίτη ηλικία» από τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Δήμου Παύλου Μελά

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy