Εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη Πολιτισμός

Δήμος Νεάπολης-Συκεών – «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2020»

«Απάντηση» με περισσότερες Σκηνές και παραστάσεις…

Πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου για τη μεγάλη γιορτή του Θεάτρου και του Πολιτισμού στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σίμος Δανιηλίδης: Πιστοί στο ραντεβού μας, και με όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα ασφάλειας…

Με μεγαλύτερη συμμετοχή Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) και εμπλουτισμένο το πρόγραμμα των παραστάσεων έρχονται τα φετινά «Μερκούρεια», με τη μεγάλη και καταξιωμένη θεσμική γιορτή του Θεάτρου και του Πολιτισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών να σηματοδοτεί την επιστροφή στην… κανονικότητα και τη δράση, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας για αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19. «Στην εποχή της μάσκας και των αντισηπτικών, που μάθαμε πλέον να ζούμε τηρώντας κανόνες και μέτρα προστασίας, η ζωή συνεχίζεται και όλοι προσπαθούμε να βρούμε τους ρυθμούς μας…», αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, «στο δήμο μας, σε ένα διαφορετικό σκηνικό, αλλά πάντα πιστοί στο ραντεβού μας με τα θερινά πολιτιστικά δρώμενα, επιμένουμε να επενδύουμε στη δύναμη του Πολιτισμού, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι αποτελεί αναγκαίο συστατικό στοιχείο της ζωής μας, της ύπαρξής μας, της δυνατότητας να σταθούμε όρθιοι και να εμπνευστούμε, και δεν πρέπει να παραγκωνίζεται, ιδιαίτερα μάλιστα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε».

Τα «Μερκούρεια 2020», που η φετινή 26η διοργάνωση συμπίπτει με το «Έτος Μελίνα Μερκούρη», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού, αγωνίστριας και πολιτικού, θα πραγματοποιηθούν από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2020, στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές). Στο διάστημα αυτό των δέκα ημερών θα δοθούν 11 θεατρικές παραστάσεις από συνολικά δέκα θεατρικές σκηνές, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, επτά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και οι δύο του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Να σημειωθεί ότι φέτος οι συμμετοχές των θεάτρων, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, είναι αυξημένη (δέκα έναντι επτά το 2019), όπως αυξημένες είναι και οι παραστάσεις (11 έναντι 7). Η πρεμιέρα θα γίνει με το έργο «Ανθισμένες Μανόλιες» του Robert Harling, που ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τελευταία παράσταση του έργου «ΜΗΝΙΣ» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Ενδιάμεσα οι φίλοι του Θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ αξιόλογες παραγωγές όπου πρωταγωνιστούν μεγάλες μορφές του Θεάτρου, όπως είναι η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Κώστας Αρζόγλου, κ.ά.

«Στο μονοπάτι της κοινωνικής ευθύνης που έχουμε συνειδητά επιλέξει να υπηρετούμε, δίνοντας το αδιάλειπτο δυναμικό μας ‘‘παρών’’ στο πολιτισμικό γίγνεσθαι της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Βορείου Ελλάδας, συνεχίζουμε και το φετινό καλοκαίρι να προσφέρουμε στους δημότες μας, αλλά και το κοινό ολόκληρη της πόλης, ουσιαστικές στιγμές Τέχνης και ψυχαγωγίας, προάγοντας με αξιοπρέπεια την καλλιτεχνική καλλιέργεια, στηρίζοντας, παράλληλα, τους ανθρώπους του Πολιτισμού», τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης.

Related posts

Όλοι μαζί στηρίζουμε την «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Δημήτρης Δημητριάδης

«Σχολικός Εκφοβισμός» – Σεμινάριο μέσω Webex για γονείς και εκπαιδευτικούς στις 16 Μαρτίου

Δημήτρης Δημητριάδης

Σήμερα Δευτέρα 30 Δεκ. το Πρωτοχρονιάτικο φιλανθρωπικό gala «Crossover in Red»

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy