Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Νεάπολης-Συκεών – Στο πλευρό του αρμενικού λαού ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης

Δήλωση συμπαράστασης και στήριξης του αγώνα των Αρμενίων κατά του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας και πρόταση ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, που καλεί «τον δημοκρατικό λαό του δήμου να συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στο Λευκό Πύργο η Αρμενική Νεολαία»

Την πλήρη συμπαράσταση και τη στήριξή του στο λαό της Αρμενίας, που εδώ και μέρες δέχεται στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οργανωμένη πολεμική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν, υπό τη στήριξη της Τουρκίας, εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης καλεί «τον δημοκρατικό λαό του δήμου Νεάπολης-Συκεών να συμμετάσχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει αύριο, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λευκού Πύργου, η Αρμενική Νεολαία Ελλάδας. Ταυτόχρονα, εισάγει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, στις 4 μ.μ., προτείνοντας την ψήφιση ψηφίσματος συμπαράστασης στο λαό της Αρμενίας.

«Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με την αρμενική κοινότητα και την αρμενική νεολαία, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή μας στον δίκαιο αγώνα τους. Ταυτόχρονα, καλούμε κι εμείς το δημοκρατικό λαό του δήμου Νεάπολης-Συκεών να ενώσει τη φωνή του με τη δίκαιη φωνή των Αρμενίων ανά τον κόσμο ενάντια στην εγκληματική επέμβαση των Τούρκων και των Αζέριων, που είναι κομμάτι της ιστορίας τους, ενάντια στη σφαγή του αρμενικού λαού από τους Αζέριους και τους Τούρκους», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Οι αιώνες αλλάζουν αλλά το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την ‘‘παράδοσή’’ του. Όπως έκανε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με τη σφαγή και τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ποντίων, των Μικρασιατών και των Ασσυρίων, συνεχίζει τώρα τις εγκληματικές ενέργειές του σε βάρος των Αρμενίων», επισημαίνει ο Σίμος Δανιηλίδης, υπογραμμίζοντας την «απαίτηση η πολιτισμένη διεθνής κοινότητα, οι Οργανισμοί και οι φορείς να λάβουν, επιτέλους, άμεσα και τώρα, σκληρά μέτρα, να επιβάλλουν κυρώσεις στη Τουρκία για την προκλητικότητά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, να επιβάλλουν στη Τουρκία αποκλεισμό και εμπάργκο όπλων και προϊόντων για την εισβολή και τη χρήση των μισθοφόρων από τη Λιβύη στην Αρμενία».

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «ως δήμος Νεάπολης-Συκεών έχουμε έναν ακόμη λόγο περισσότερο να σταθούμε ομόθυμα και ομόψυχα στο πλευρό του αρμενικού λαού, μια και ολόκληρη συνοικία του δήμου μας, το γνωστό Αρμενοχώρι, κατοικήθηκε και κατοικούνταν από Έλληνες Αρμενίους στην καταγωγή, με τους οποίους αδελφούς Αρμενίους όλα αυτά τα χρόνια συμβιώσαμε και συμβιώναμε ομαλά και αγαπημένα».

Related posts

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης ανακαινίζουν 17 παιδικές χαρές και αυλές σχολείων

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Θεσσαλονίκης-Νέες μειώσεις κατά 12,5% στα δημοτικά τέλη

Δημήτρης Δημητριάδης

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Δήμου Καλαμαριάς – Αφιέρωμα στο 1821 (1η διάλεξη)

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy