Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δήμος Παύλου Μελά – Αυτή την Κυριακή προσφέρουμε αίμα και ζωή στο Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ευκαρπίας

Tην Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 και τις ώρες 9.00-12.30, συμμετέχουμε στην αιμοδοσία που διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευκαρπίας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

H ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19 δυστυχώς επηρεάζει και τα αποθέματα αίματος της χώρας μας, λόγω του ότι παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που ενδέχεται να νοσήσουν και να χρειαστούν μετάγγιση αίματος.

Γι αυτό …«Ότι ομάδα αίματος και αν είσαι, έλα να προσφέρεις αίμα και ζωή», όπως αναφέρει η πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαράς Αμανατίδου, που προτρέπουν τους πολίτες να προσέλθουν σε μια διαδικασία που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ η προσφορά της αξίζει μια ζωή, καθώς το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται και δεν πρέπει να λείψει σε κανέναν όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Τις αιμοληψίες θα διεκπεραιώσει το εξειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, με την υποστήριξη του Τμήματος Δομών υγείας και τρίτης ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά που έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον Covid-19, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών και του προσωπικού.

Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί απολυμάνσεις του Γυμναστηρίου πριν και μετά την αιμοδοσία, για προληπτικούς λόγους, ενώ η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά θα συνδράμει στην καλύτερη οργάνωση της αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους και να φορούν μάσκα.

Πληροφορίες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

2310 683254

Related posts

Εργασίες συντήρησης στην 28η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής

Σταύρος Καρυπίδης

Τα Θέρμης Δρώμενα 2020 συνεχίζονται με την παράσταση «Στάχτη στα μάτια»

Στεφανία Ασπρίδου

Χαλιαμπάλιας. Έφυγε άλλος ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής της Χρυσής εποχής του Ηρακλή, της Θεσσαλονίκης της Ελλάδας.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy