Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Παύλου Μελά – Ειδικό βοήθημα για ληξιπρόθεσμες οφειλές ηλεκτρικής ενέργειας

Το Τμήμα Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά ανακοινώνει ότι ξεκινούν οι αιτήσεις για χορήγηση ειδικού βοηθήματος για ληξιπρόθεσμες οφειλές ηλεκτρικής ενέργειας, από την Πέμπτη 20 Αυγούστου και κάθε Πέμπτη και Παρασκευή τις ώρες 9.00-13.00.

Η ΑΙΤΗΣΗ διατίθεται από την Κοινωνική Υπηρεσία και η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ραντεβού στο δημοτικό κτήριο, έδρα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, Λήμνου 2, Νικόπολη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 020192, 2310 020160

Στήριξη της Πολιτείας σε πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές ηλεκτρικής ενέργειας

Με το άρθρο 36 του Ν. 4508/2017 όπως τροποποιήθηκε με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 απόφαση (ΦΕΚ 3088/Β/2020) καθορίστηκαν από τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, τα κριτήρια και η διαδικασία για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861 απόφαση (ΦΕΚ 3088/Β/2020) οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος θα πρέπει να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 30/04/2020 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης του αιτήματος.

Συμπεριλαμβάνονται και τα νοικοκυριά που έχουν μπει από τη ΔΕΗ σε καθολική υπηρεσία και δεν λαμβάνουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσω κάποιου άλλου παρόχου.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

➢Να αφορά την κύρια κατοικία του νοικοκυριού

➢Να υπάρχει ήδη εγκεκριμένη αίτηση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο

α. δικαιούχοι ΚΕΑ ή

β. λοιπές κατηγορίες πολιτών

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Αίτηση η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του νόμου 1599/1986.
Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους (2019) όλων των μελών του νοικοκυριού που έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους (2019) όλων των μελών του νοικοκυριού που έχουν υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.
Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α) του τελευταίου φορολογικού έτους (2019) όλων των μελών του νοικοκυριού.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

Πρόσφατος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος.

Related posts

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των έξυπνων πόλεων

Σταύρος Καρυπίδης

Η Έλενα Ράπτη με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Καλαμαριά

Δημήτρης Δημητριάδης

Διακοπή νερού στο Ωραιόκαστρο

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy