Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δήμος Ωραιοκάστρου: Τοίχοι σχολικών κτιρίων μετατράπηκαν σε έργα τέχνης!

Ο Μικρός Πρίγκιπας, χαρούμενες παιδικές φιγούρες και φανταστικά ζωάκια, μουσικά όργανα, «δέντρα της γνώσης» και αποφθέγματα από έργα του Νίκου Καζαντζάκη, του Κωνσταντίνου Καβάφη και του Οδυσσέα Ελύτη «ζωντανεύουν» σε τοίχους σχολικών κτιρίων του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Μικροί μαθητές, γονείς, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου και η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πήραν πινέλα και χρώματα και με οδηγό τη φαντασία δημιούργησαν ζωγραφιές στους εξωτερικούς τοίχους δύο σχολείων. Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα υλικά από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρό της, Ευάγγελο Χατζηαντωνίου, και σε συνεργασία με την καλλιτέχνιδα, Ειρήνη Σταλίδη, μετέτρεψαν το σχολείο σε έργο τέχνης! Τα παιδιά αντί για γκρι τοίχους, πλέον αντικρίζουν ζωγραφιές βγαλμένες από παραμύθια και αποφθέγματα από λογοτεχνικά έργα σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Σε πίνακα ζωγραφικής μετέτρεψαν τοίχο του σχολείου τους και οι μικροί μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου. Σε συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Κοτρωνίδου και την καλλιτέχνιδα, Ειρήνη Σταλίδη, πραγματοποιήθηκε ένα εικαστικό εργαστήριο.

«Τα παιδιά το απόλαυσαν. Με την καθοδήγηση της κ. Σταλίδη έπιασαν στα χέρια τους τα πινέλα, πήραν τις μπογιές και ζωγράφισαν στον τοίχο χαρούμενα παιδάκια που παίζουν και πολύχρωμα φανταστικά ζωάκια. Έτσι μαθαίνουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από την ζωγραφική, να δημιουργούν και να συνεργάζονται μεταξύ τους. “Μαζί με το παιδί αλλάζουμε τον κόσμο!”, υλοποιούμε μια δράση που οραματιστήκαμε πριν αναλάβουμε την διοίκηση και συμβάλλει στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών. Στόχο έχουμε σε κάθε νηπιαγωγείο του Δήμου μας να ξετυλίγονται στους τοίχους εικόνες από ιστορίες και παραμύθια, που δίνουν στα παιδιά το κίνητρο για μάθηση», τονίζει η Ευαγγελία Δρόσου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Related posts

Επίσημο: Πότε ανοίγουν σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών ΑΕΙ (ημερομηνίες – ΦΕΚ)

Σταύρος Καρυπίδης

Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης – Εκδήλωση για τα 100 χρόνια απο την δολοφονία του Μακεδονολάτρη διανοητή Ίωανα Δραγούμη

Δημήτρης Δημητριάδης

Επαναφέρει στην θέση τους τις προτομές των Μακεδονομάχων ο Κ. Ζέρβας

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy