ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείξε μου το πρόσωπο σου να σου πω ποιος είσαι

Όλοι ξέρουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός.Αυτό δεν σημαίνει ότι πολλοί δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά.

Το πρόσωπο λέει πολλά. Το σχήμα του προσώπου, τα χαρακτηριστικά του (μάτια, φρύδια, μύτη …). όλα έχουν κάτι να πουν.

Οι άνθρωποι πάντα προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλώς κοιτάζοντας το πρόσωπό τους. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο ήταν αντανάκλαση του πνεύματος αλλά και στην σημερινή εποχή έρευνες της ψυχολογίας τολμούν να “μαντεύουν” τον χαρακτήρα ενός ατόμου κοιτάζοντας το σχήμα του προσώπου και τα χαρακτηριστικά του.

Η μορφοψυχολογία δεν μελετά ούτε ένα μέρος ούτε ένα χαρακτηριστικό του προσώπου, αλλά το σύνολο του. Ωστόσο, αυτή η πρακτική εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς αναξιόπιστη και αρκετά φανταστική.

Μερικοί απλοί κανόνες μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τα βασικά στοιχεία ένός τύπου προσωπικότητας.

Ο νόμος της τονικότητας-ατονίας. Τα χαρακτηριστικά μας αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των ζωτικών λειτουργιών μας, συμπεριλαμβανομένου του νευρικού μας συστήματος. Οι διάφορες δραστηριότητες δημιουργούν ένα τονωμένο πρόσωπο, ενώ η παθητικότητα το δείχνει άχρωμο, οκνηρό και χωρίς ζωντάνια.

Ο νόμος της ισορροπίας. Όπως είναι γνωστό τα πρόσωπα, όπως και άλλα σημεία του σώματος μας δεν είναι ποτέ αυστηρά συμμετρικά. Ανάλογα με τον βαθμό τόνωσης των ασυμμετριών τους, μπορούμε να καταλάβουμε την πολυπλοκότητα μιας προσωπικότητας, όπως και τους κυρίαρχους χαρακτήρες της (συναίσθημα, φιλοδοξία κτλ).

Ο νόμος της εξέλιξης. Εδώ βλέπουμε την διαφορά από ένα άτομο σε άλλο σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να ζει (νηφαλιότητα, δοτικότητα, χαρά,ενώ από την άλλη μίσος, κακία, κακή ενέργεια κτλ.)

Υπάρχουν δύο τύποι προσώπων.

Το μεγάλο πρόσωπο. Είναι ευρύ, στρογγυλό, τεράστιο, ανοιχτό, σαρκώδες, με λίγες γωνίες. Αυτό που μαρτυρά είναι: ανοχή, χιούμορ, αισιοδοξία, γενναιοδωρία, υπερβολή, καλοσύνη, ευκολία επαφής και επικοινωνίας, ρεαλισμός, διαίσθηση και ευελιξία να εξελιχθεί στο περιβάλλον του. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια ανεξάντλητη ενέργεια και ισχυρές επιθυμίες. Ωστόσο, είναι ανίσχυροι εάν κάτι πάει στραβά, καθώς εξαρτώνται πολύ από τις περιστάσεις.

Το πρόσωπο που μαρτυρά συστολή. Είναι στενό και μακρουλό, σαν να πιέζεται, σφιγμένο, κλειστό. Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου ατόμου, είναι η υπέρ-ευαισθησία, η εσωστρέφεια, ο προβληματισμός, η φινέτσα, η συγκέντρωση. Κάποιες φορές νιώθει άβολα στο περιβάλλον του. Άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά προσώπου, συχνά επιδιώκουν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στον κύκλο τους , επειδή αντιλαμβάνονται αυθόρμητα κάποιες κακές πλευρές των άλλων. Συνεπώς γίνονται σκληροί, απαισιόδοξοι και δεν έχουν αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με τη μορφοψυχολογία, το μέτωπο αποκαλύπτει τη διάνοια, το στόμα αντανακλά τον αισθησιασμό κτλ.

Το πρόσωπο χωρίζεται σε τρεις ζώνες. Η άνω ζώνη, (εγκεφαλική),η οποία αντιστοιχεί στα μάτια και το μέτωπο και δείχνει την ορθολογική κατανόηση του ατόμου. Η μύτη ανήκει στη μεσαία ζώνη, και δείχνει την διαισθητική αντίληψη,(κοινωνική και σχέσεις με άλλους). Η κάτω ζώνη (σαγόνι και στόμα) εκφράζει την πρακτική κατανόηση του.

Τι αποκαλύπτουν λοιπόν τα χαρακτηριστικά του προσώπου για την προσωπικότητα; Μορφοψυχολόγοι όπως ο Patice Ras και ο Christophe Drouet αποκρυπτογραφούν τα μυστικά πίσω από τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Μικρά μάτια, ψηλό μέτωπο, καλογραμμένο στόμα ή ακόμη και στενή γνάθος, αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην ερμηνεία μιας προσωπικότητας.

Σχήμα προσώπου

Ένα στρογγυλό πρόσωπο με γεμάτα μάγουλα, δίνει την εντύπωση μιας ανοιχτής και ευέλικτης προσωπικότητας. Είναι ένα άτομο που προσαρμόζεται εύκολα καλό, ζεστό, αυθόρμητο, αισιόδοξο , και μερικές φορές λίγο αφελές και αβοήθητο. Τα αδύνατα του σημεία; Προσέξτε, εκθέτουν με τον αυθορμητισμό τους τον εαυτό τους πολύ εύκολα με τον κίνδυνο να μετανιώσουν αμέσως μετά.

Το οβάλ πρόσωπο, είναι η πιο κοινή μορφή προσώπου. Μια ήρεμη, και αντικειμενική προσωπικότητα, ικανή να επιλύει συγκρούσεις με τη διπλωματία.Μισεί τις συγκρούσεις και αγαπά τις αρμονικές και απλές σχέσεις της ζωής. Είναι πολύ ευαίσθητη Διακριτική όταν είναι απαραίτητο και ανοιχτή με τα άτομα που νιώθουν οικεία.Από την άλλη έχουν και αδυναμίες. Πολύ επιφυλακτικοί, κρύβουν τις ευαισθησίες τους και τα συναισθήματα τους.

Το τριγωνικό πρόσωπο,. ανήκει σε ένα ανεξάρτητο, υπερευαίσθητο, και επιλεκτικό άτομο. Αυστηρό και του αρέσει να ελέγχει τα πάντα. Έχει μεγάλη ικανότητα ανάλυσης, προτιμά να παρατηρεί και να ακούει πριν κάνει κάτι. Στις αδυναμίες του παρατηρείται εσωστρέφεια.Είναι κρύο και μακρινό, αλλά οι σχέσεις του γίνονται πιο ζεστές με την πάροδο του χρόνου. Στην καθημερινή του ζωή, είναι ένα αρκετά κριτικό, απαισιόδοξο,που βρίσκει τη ζωή περίπλοκη και δύσκολη.

Μακρύ πρόσωπο . Δεν είναι ποτέ ήρεμο και σίγουρο ένα τέτοιο άτομο. Ξέρει πώς να ακούει και να αναλύει τους άλλους. Μερικές φορές είναι απόμακρο και σκληρό.

Τετράγωνο πρόσωπο. Ένα αξιόπιστο και θαρραλέο άτομο που έχει μεγάλη αίσθηση ευθύνης.

Πρόσωπο καρδιά. Ένα ονειροπόλο άτομο γεμάτο νέες ιδέες και δημιουργικότητα.

Όσον αφορά το σχήμα του μετώπου,ένα ψηλό και καθαρό μέτωπο , υποδηλώνει την μεγάλη ικανότητα αφομοίωσης πληροφοριών. Του ατόμου αυτού του αρέσει να μαθαίνει και να μπορεί να μελετά πολύπλοκα θέματα. Είναι πολύ προσεκτικό και δεν του αρέσουν οι κίνδυνοι ούτε και οι ασάφειες.

Ενα μεσαίο μέτωπο , ούτε πολύ ψηλό ούτε πολύ στενό φωτογραφίζει το άτομο που διαθετει ένα καλό επίπεδο νοημοσύνης, ικανό να συλλάβει μια ποικιλία καταστάσεων. Είναι εκπαιδευτικό και οργανωμένο. Το μυαλό είναι μια πτυχή της προσωπικότητας του, αλλά βασίζεται επίσης στα συναισθήματα και τη διαίσθηση. Αυτό το μείγμα αυστηρότητας και φαντασίας το κάνει ένα ισορροπημένο άτομο, ικανό να επιλύσει τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Ένα μικρό, στενό μέτωπο σε ένα όχι πολύ μεγάλο πρόσωπο φανερώνει έλειψη αυτοπεποίθησης,ντροπαλότα, και ελλαχιστη έως καθόλου εμπιστοσύνη, τοσο στον εαυτό του όσο και στούς άλλους.

Το σχήμα των ματιών

Τα μεγάλα μάτια φωτίζουν το πρόσωπο. Δίχνουν ανοιχτό μυαλό και πνευματική “περιέργεια”. Σε καθημερινή βάση, ένα τέτοιο άτομο αποφεύγει την πλήξη και η φαντασία του είναι πολύ ανεπτυγμένη.Εάν υπάρξουν πάρα πολλές πληροφορίες κατά την διάρκεια της ημέρας, τότε σίγουρα θα υπάρξει και έλειψη εστίασης σε κάποιο γεγονός. Επίσης,είναι υπερευαισθητο και μπορεί να αντιδράσει πολύ έντονα σε ορισμένες καταστάσεις.

Μικρά βυθισμένα μάτια. Αυτό το άτομο δείχνει να έχει μια θεματική και επιλεγμένη νοημοσύνη, και είναι αυστηρό και οργανωμένο. Συχνά όμως δεν είναι ανοιχτό σε νέα πράγματα και προκλήσεις.

Τα μάτια σε σχήμα αμυγδάλου είναι εκείνα ενός ζωντανού, περίεργου και στοχαστικού ατόμου που λατρεύει να μαθαίνει συνεχώς.

Το σχήμα της μύτης

Μια μικρή μύτη. Ειναι ένας άνθρωπος ιδεαλιστής, ευγενικός και ευαίσθητος, αλλά συχνά κρατά αμυντική στάση και είναι πάντα σε επιφυλακή για ότι ξένο.Μηπως φταιει το μυαλό του;

Μια μακριά και λεπτή μύτη . Ένα άτομο σε δράση και γρήγορες αποφάσεις. Δυναμικό, με τάση να δοκιμάζει τα πάντα χωρίς να δεσμευεται. Η πλευρά του “μικρού σεφ” είναι ένα μειονέκτημα στις σχέσεις με τους άλλους, γιατί θέλει να κάνει τα πράγματα γρήγορα και με τον δικό του τρόπο.

Το σχήμα του στόματος

Το λεπτό στόμα με λεπτά έως ανύπαρκτα χείλη, δείχνει ένα μετρημένο άτομο με επιλεκτικό αισθησιασμό. Αναζητά ποιότητα,και όχι ποσότητα. Εκτιμά τη φινέτσα, και την λεπτότητα. Έχει “γεύση”.

Εντονο στόμα. Ένα μεγάλο στόμα είναι μεγάλο με έντονα χείλη. Είναι ένα άτομο με ανοιχτό και εκπληκτικό αισθησιασμό που αναζητά ευχαρίστηση.Και ας μη ξεχνάμε! ειναι πάντα ελκυστικό.

Το σχήμα της γνάθου

Ένα μεγάλο και έντονο σαγόνι είναι γενικά ένα σημάδι δύναμης. Δείχνει μια πραγματική πρακτική αίσθηση στην καθημερινή ζωή. Το πρώτο βήμα δεν είναι τρομακτικό, αντίθετα, στοχεύει. Ενεργό και μαχητικό, ξέρει πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους γύρω του. Είναι ανυπόμονο και δεν μπορεί να αντέξει την απογοήτευση.

Το στενό και ανεπαρκώς αναπτυγμένο σαγόνι δείχνει ένα εκλεπτυσμένο και απαιτητικό άτομο το οποίο αναζητά αξία και αυθεντικότητα. Πολύ προσκολλημένο στις παραδόσεις, απαιτεί ανεκτικότητα από τους άλλους χωρίς αυτό να την προσφέρει.

Έχω δίκιο;

Related posts

«Τι σημαίνει ποιότητα υγειονομικών υπηρεσιών»

Δημήτρης Δημητριάδης

Μάσκες υποχρεωτικά από Νηπιαγωγείο μέχρι Γ’ Λυκείου – Δείτε τι θα γίνει με τις απουσίες

Δημήτρης Δημητριάδης

Τα 152 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν το Σάββατο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy