Θεσσαλονίκη

Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο δελτίο του Δήμου Θεσσαλονίκης για τις αλλεργίες

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων και η αρμόδια ερευνητική ομάδα του Α.Π.Θ. – Τμήμα Βιολογίας / Τομέας Οικολογίας, συνεργάζονται από τον Ιανουάριο του 2015 σε ένα πρόγραμμα συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος της πόλης μας, ως προς τα φυσικά αεροαλλεργιογόνα που προέρχονται από τη γύρη και τα σπόρια μυκήτων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εγκαταστάθηκε και λειτουργεί, στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιολογικό Τμήμα του Α.Π.Θ., ένας αεροβιολογικός σταθμός. Είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος της χώρας μας εφαρμόζει αντίστοιχο πρόγραμμα, σε αντίθεση με τις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, ακόμη και οικονομικά ασθενέστερες, που διατηρούν δίκτυα αεροβιολογικών σταθμών και διοχετεύουν τις σχετικές πληροφορίες στο ευρύ κοινό και στους αρμόδιους φορείς.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του δελτίο ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας γύρης και σπορίων μυκήτων σε εβδομαδιαία βάση, το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα δεδομένα του αεροβιολογικού σταθμού.

Στόχος είναι η ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και κατά συνέπεια, η πρόληψη ή ελάττωση της εμφάνισης αλλεργικών συμπτωμάτων (αλλεργικό βρογχικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα κ.ά.) στα ευαισθητοποιημένα στους συγκεκριμένους αλλεργιογόνους παράγοντες άτομα.

Related posts

Δημαρχείο: Συνεδρίαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της νέας χειμερινής περιόδου

Σταύρος Καρυπίδης

Πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα αποκτούν Μεσαίο, Μονόλοφος και Μελισσοχώρι

Στεφανία Ασπρίδου

Προσφορά για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θερμαϊκού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy