ΔΙΕΘΝΗ Ελλάδα

Δεν άρεσαν στους Τούρκους οι Δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν για τις προκλήσεις εναντίον της Ελληνοκυπριακής πλευράς

Ο Μακρόν κατηγορεί ανοιχτά την Τουρκία για «παραβίαση» της Ελληνικής και Κυπριακής κυριαρχίας

«Θέλω για μία ακόμη φορά να επαναλάβω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο, αλλά και προς την Ελλάδα, μπροστά στην παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας τους από την Τουρκία», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, πριν από συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη στο Παλάτι Elysee στο Παρίσι.

Δεν είναι αποδεκτό να παραβιαστεί ή να απειληθεί ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της Ένωσης μας. Όσοι το κάνουν πρέπει να τιμωρηθούν.

Η Τουρκία δεν μπορεί να απειληθεί μέσω κυρώσεων, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επέκρινε δήλωση του Macron.

“Οι δηλώσεις του Προέδρου Macron δεν έχουν καμία αξία για τη χώρα μας”, δήλωσε ο Hami Aksoy, προσθέτοντας ότι οι απειλές “δεν θα έχουν αποτέλεσμα.”

Τσαβούσογλου : «Η Γαλλία έχασε την ουδετερότητα της»

Η σχέση μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας είναι ήδη τεταμένη. Τον Ιούνιο, η Γαλλία κατηγόρησε την Τουρκία, ότι τουρκικά πλοία στόχευσαν μια από τις φρεγάτες της, όταν πήγε να επιθεωρήσει ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο στα παράλια της Λιβύης για να ελέγξει εάν διακινούσε όπλα. Η Άγκυρα αρνήθηκε τους γαλλικούς ισχυρισμούς.

Η Γαλλία αναφέρει ότι η φρεγάτα της Courbet “στοχεύθηκε ηλεκτρονικά” τρεις φορές από το τουρκικό ναυτικό. Η γαλλική φρεγάτα ήταν μέρος της αποστολής Sea Guardian , η οποία βοηθά στην παροχή ασφάλειας στη θάλασσα στη Μεσόγειο. Η Γαλλία είπε ότι ενεργούσε βάσει πληροφοριών του ΝΑΤΟ και ότι, σύμφωνα με τους κανόνες δέσμευσης της συμμαχίας, τέτοια συμπεριφορά θεωρείται εχθρική πράξη.

φρεγάτα Courbet
φρεγάτα TCG Oruçreis

Η Γαλλία δεν έχει πει την αλήθεια στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ”, είχε δηλώσει για το θέμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Βερολίνο.

Related posts

Βιασμοί, εθνοκάθαρση και λεηλασίες: Ο ΟΗΕ αποκαλύπτει τα εγκλήματα της Τουρκίας στη Συρία

Δημήτρης Δημητριάδης

Πώς ένα ελληνικό υποβρύχιο κατέστρεψε τον εξοπλισμό του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis

Δημήτρης Δημητριάδης

Εσείς είστε λύκοι !!!!!!!!! μπουυυυυυυυυυυυ, εμείς δεν σας φοβόμαστε …. είμαστε πολύ μεγάλοι!

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy