Θεσσαλονίκη Τοπικά Νέα

Δεν Ξεχνώ – Τεράστιο πανό για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 αναρτήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Στο πανό αποτυπώνεται ο ματωμένος χάρτης της Κύπρου, το μήνυμα «Δεν Ξεχνώ» αλλά και στίχοι από τον «Ύμνο και Θρήνο για την Κύπρο» του Γιάννη Ρίτσου αποτίοντας φόρο τιμής για την μαύρη επέτειο της εισβολής του Αττίλα στην μαρτυρική Κύπρο.

Δεν Ξεχνώ – την Κύπρο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σήμερα θυμόμαστε τα τραγικά γεγονότα του καλοκαιριού του 1974 αυτά που οδήγησαν στην βάρβαρη εισβολή της Κύπρο. Η Κύπρος είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που είναι διχοτομημένη και υπάρχουν τείχη, συρματοπλέγματα και στρατεύματα κατοχής.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ.Β.Ε κ. Αλέξανδρος Μούστρας επισήμανε ότι ” Δεν ξεχνάμε τις 200.000 Έλληνες της Κύπρου που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και τους χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες εκείνης της περιόδου.

Related posts

Η πρόληψη σώζει ζωές! – Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη

Δημήτρης Δημητριάδης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πόλη.

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας – Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy