Θεσσαλονίκη

Δημοσθένης Σαρηγιάννης ΑΠΘ: Αποδυναμομένος ο κορωνοϊός το καλοκαίρι

Αποδυναμωμένος από την ηλιακή ακτινοβολία και την υψηλή θερμοκρασία, ο SARS-CoV-2 θα παραμείνει και το καλοκαίρι στη χώρα μας.

«Η επικινδυνότητα (το ρίσκο) είναι διαχειρίσιμη, αλλά χρειάζεται να έχουμε πολλαπλές γραμμές άμυνας. Έτσι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας σε τουρίστες από το εξωτερικό» , λέει  ο καθηγητής Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ , επικεφαλής  σχετικής μελέτης που διεξάγει το ΑΠΘ σε συνεργασία με ιταλικά πανεπιστήμια, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως εξηγεί: «ο SARS-CoV-2 θα παραμείνει και το καλοκαίρι στη χώρα μας» .

Μάλιστα το μαθηματικό μοντέλο του ΑΠΘ σε συνεργασία   με ιταλικά Πανεπιστήμια, έδειξε ότι, όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, αναμένεται να μειωθεί η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού κατά 70%.

Εκτιμάται ότι μετά τα μέσα Μαΐου στη χώρα μας θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται η λοιμογόνος δράση του ιού.

Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η υψηλή θερμοκρασία, η υγρασία και η ηλιακή ακτινοβολία εξασθενούν τον κορωνοϊό και μειώνουν σημαντικά τη μεταδοτικότητά του.

«Η επικινδυνότητα (το ρίσκο) είναι διαχειρίσιμη αλλά χρειάζεται να έχουμε πολλαπλές γραμμές άμυνας για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πύλες της χώρας και σε τουρίστες από το εξωτερικό».

Φωτό από το Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Χημείας ( https://www.enve-lab.eu/) Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης   που βρίσκεται στην  υπηρεσία της χώρας για τη διαχείριση της φάσης 2 με υγειονομική ασφάλεια.

Related posts

Δήμος Θέρμης:θα χρειαστούν 78 καθαρίστριες για την καθαριότητα των 664 σχολικών αιθουσών για την σχολική περίοδο 2020-2021

Στεφανία Ασπρίδου

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου – Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δρομολογούμενων συγκοινωνιακών παρεμβάσεων στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό

Δημήτρης Δημητριάδης

Σύσκεψη φορέων, σωματείων, συλλόγων & κόσμου της πόλης για την άθλια κατάσταση με τον ΟΑΣΘ!

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy