Θεσσαλονίκη Πρώτο Θέμα

Διαδοχικές συναντήσεις θ. Καράογλου με πρέσβη του Ην. Βασιλείου και πρέσβη του Καναδά

Τον Πρέσβη του Καναδά κ. Mark Allen και την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κα. Kate Smith υποδέχθηκε την Πέμπτ η (14 Νοεμβρίου 2019) στο Διοικητήριο ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Κατά την πρώτη συνάντησή του με τον Καναδό Πρέσβη κ. Mark Allen, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) εστίασε στο τρίπτυχο τουρισμός-παιδεία-πολιτισμός. Επίσης, έδωσε έμφαση στη χάραξη στρατηγικής που θα φέρει πιο κοντά επιχειρηματικά τον Καναδά με τη Βόρεια Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε το ενδεχόμενο επιχειρηματικών αποστολών από τη Μακεδονία και τη Θράκη στον Καναδά, προκειμένου να τονωθεί η εξωστρέφεια των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων και ενισχυθούν οι ελληνικές εξαγωγές.

Κατά την συνάντηση με την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου κα. Kate Smith, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) συζήτησε τους τρόπους με τους οποίους οι επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας που δραστηριοποιούνται στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα επηρεαστούν από το Brexit. Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στις κοινές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει το Διοικητήριο με την Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου προς ενίσχυση των εξαγωγών, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και φυσικά της προσέλκυσης νέων επενδυτών, τώρα που το επιχειρηματικό περιβάλλον στην πατρίδα μας γίνεται ιδιαίτερα πιο φιλικό και ελκυστικό χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ακόμη, ο κ. Καράογλου στάθηκε στην ιστορική σχέση που ενώνει την Ελλάδα με τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και στην ανάγκη εδραίωσης μιας στενής συνεργασίας με αμοιβαία διακρατικά οφέλη.

Related posts

Ανάδειξη των γεωργοδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σταύρος Καρυπίδης

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Καρδίτσα για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών

Δημήτρης Δημητριάδης

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης. – Διαδικασία εξυπηρέτησης κοινού απο τα ΚΕΠ

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy