Τοπικά Νέα

Διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Λαγκαδά.

Σημαντικό βήμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Λαγκαδά.

Σε ένα σημαντικό βήμα για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και ελέγχου του πληθυσμού τους προχωρά ο Δήμος Λαγκαδά, ανοίγοντας, έτσι, το δρόμο για την υλοποίηση ενός συντονισμένου σχεδίου και μακροχρόνιου προγραμματισμού για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, ο Δήμος Λαγκαδά έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την ανάδειξη ανάδοχου εκτέλεσης υπηρεσιών διαχείρισης, περίθαλψης, περισυλλογής και προσωρινής φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνολικού προϋπολογισμού 99.926,64 ευρώ.

Το αντικείμενο της σύμβασης, όπως ορίζεται από τις τεχνικές προδιαγραφές, αφορά, μεταξύ άλλων, τόσο σε πλήθος κτηνιατρικών πράξεων και εργασιών περίθαλψης που είναι υποχρεωτικές από το νόμο, όσο και σε υπηρεσίες σήμανσης με ηλεκτρονικά μέσα και περισυλλογής των αδέσποτων από ειδικό συνεργείο με κατάλληλα εκπαιδευμένα και έμπειρα άτομα.

Η χρονική διάρκεια της σύμβασης ορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ισχύει ως την 31-12-2021.

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή, ξεκινώντας τον προγραμματισμό της για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων από σχεδόν μηδενική βάση, έχει εκφράσει τη δέσμευσή της για τη ρεαλιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, με συνέπεια, αποτελεσματικότητα αλλά και συνέργειες με φιλοζωικούς συλλόγους και σωματεία για την ενθάρρυνση και προώθηση της υιοθεσίας των «άστεγων» ζώων.

Related posts

Δήμος Καλαμαριάς – Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine ΑΥΡΑ” – Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι

Δημήτρης Δημητριάδης

Η ασημαντότητα του ανθρώπου και ο εγωισμός

Σταύρος Καρυπίδης

Θεσσαλονίκη – Διακοπές νερού

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy