Βόρεια Ελλάδα

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους Βορειοελλαδίτες Ξενοδόχους και την αγορά, από την απαγόρευση των Σέρβων τουριστών λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Λόγω της μεγάλης αύξησης κρουσμάτων του Covid 19 στην Σερβία τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα, αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα, στους Σέρβους επισκέπτες. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic, ο οποίος  δήλωσε στην κρατική τηλεόραση, ότι είναι ατυχής, για την Σερβία, αλλά πλήττει και τα συμφέροντα της Ελλάδας, στον τομέα του τουρισμού και των αγορών.

Τα τουριστικά γραφεία στη Σερβία εξέφρασαν την έκπληξη τους και την απογοήτευσή τους για την απόφαση αυτή της Ελλάδας που ανακοίνωσε την Κυριακή την απαγόρευση εισόδου Σέρβων τουριστών, από την Δευτέρα 6 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στη Σερβία. 

Πάντως οι ανησυχίες της Ελληνικής κυβέρνησης είναι δικαιολογημένες καθώς η ίδια η κυβέρνηση της Σερβίας είχε ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για την πρωτεύουσα, Βελιγράδι, από την περασμένη Παρασκευή, ενώ σήμερα ο Στρατός της Σερβίας δημιούργησε ένα νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης 500 κλινών.

Η Ελληνική κυβέρνηση, σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, προκειμένου να επιτρέψει στους ξένους επισκέπτες την είσοδο στην χώρα, χωρίς να διακυβεύεται η δημόσια υγεία, δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Related posts

“Πιάνει δουλειά” η ειδική επιτροπή για την ανάδειξη των “Απολυμαντηρίων” της Αρετσούς σε τόπο μνήμης του προσφυγικού ελληνισμού

Δημήτρης Δημητριάδης

Μειώθηκε ο αριθμός των βιοτεχνικών εταιρειών που έκλεισαν φέτος σε σχέση με το 2019 στην Θεσσαλονίκη

Δημήτρης Δημητριάδης

De minimis αποζημίωση των αγροτών ανά στρέμμα, για τις ζημιές από τη θεομηνία και τις βροχοπτώσεις, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαϊτζίδης

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy