Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Δωρεά αντιδραστηρίων για τεστ COVID – 19 στο Νοσοκομείο Πολυγύρου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID – 19 και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, προχώρησε στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τη χρήση του υπερσύγχρονου μηχανήματος PCR COVID – 19 που παραχωρήθηκε πρόσφατα από ιδιώτη στο Γ.Ν.Χ.

Το PCR COVID – 19 δίνει άμεσα αποτελέσματα ελέγχου, με μέσο χρόνο περίπου μία ώρα και τα συγκεκριμένα αντιδραστήρια είναι υψηλών προδιαγραφών. Η χρήση τους, προς το παρόν θα περιοριστεί σε ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο για προεγχειρητικό έλεγχο, στη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στη Στεφανιαία Μονάδα αλλά και για επείγοντα περιστατικά.

Ο Διοικητής του Γ.Ν.Χ. Δρ. Κωνσταντίνος Δεδελούδης δήλωσε σχετικά: “Ευχαριστούμε θερμά την Π.Κ.Μ. -Π.Ε.Χ., και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο για το προσωπικό ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, για την προμήθεια αντιδραστηρίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του νομού.”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, κατά την παράδοση -παραλαβή των αντιδραστηρίων τόνισε

“Για ακόμη μία φορά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στέκεται αρωγός στον τομέα της υγείας του Νομού Χαλκιδικής. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε, άμεσα και στο μέτρο του δυνατού, για την κάλυψη των αναγκών του Γ.Ν.Χ. αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο. Εύχομαι να έρθουν σύντομα καλύτερες μέρες και να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες της πανδημίας.”

Related posts

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α. και η νέα Γενική Πρόξενος στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Δημήτρης Δημητριάδης

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “η κυκλοφοριακή αγωγή σώζει ζωές”

Σταύρος Καρυπίδης

Αεροδρόμιο «Μακεδονία» τεστ μοριακής ανίχνευσης (rRT-PCR) του κορωνοϊού.

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy