Ελλάδα Πρώτο Θέμα

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Η απόφαση του δικαστηρίου

Σήμερα το δικαστήριο καταδίκασε την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ικανοποίηση και χειροκροτήματα από τις χιλιάδες που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Εφετείο. Ένοχος ο Ρουμπακιάς για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ένοχοι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Την απόφαση για την ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η Αρεοπαγίτης κ. Μαρία Λεπενιώτη, η οποία όπως είπε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι έκρινε ενόχους για εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση τα πολιτικά στελέχγη της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός, Παππάς, Ματθαιόπουλος, Παναγιώταρος και Μίχος κατηγορούνται όχι απλά για εγκληματική οργάνωση αλλά και διεύθυνση αυτής.

Συνολικά 11 στελέχη της ΧΑ κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση μια απόφαση πραγματικά ιστορική, με την πρόεδρο να μην υιοθετεί τελικά την πρόταση της εισαγγελέως.

Οι ένοχοι είναι: Γερμενής, Μίχος, Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπούκουρας, Μπαρμπαρούσης, Ματθαιόπουλος, Ζαρούλια, Κουκούτσης, Ηλιόπουλος και Μίχος.

Πλήθος κόσμου που η Αστυνομία εκτίμησε σε 15-20.000 άτομα, συγκεντρώθηκε έξω από τα δικαστήρια στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το Ναζιστικό μόρφωμα που σημειώνεται ότι καθόλη την διάρκεια της πορείας του υποστήριζαν και δικαιολογούσαν τις Ναζιστικές θηριωδίες που προκάλεσαν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ δικαιολογούσαν τις δολοφονίες Ελλήνων στην κατοχή απο τα Γερμανικά στρατεύματα.

Παρόλο που η καταδίκη ήταν άμεση και ομόφωνη απο την δικαιοσύνη, τον πολιτικό κόσμο, την κοινωνία, οι γνωστοί – άγνωστοι δημιούργησαν σοβαρά επεισόδια. Ομάδα 50-100 ατόμων άρχισε να πετάει βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις κλούβες των ΜΑΤ, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει και να τους διαλύσει.

Related posts

Σταύρος Κοντονής. Πρώην υπουργός δικαιοσύνης επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα επιβάλει κάποιες ποινές το δικαστήριο λόγω διατάξεων του νέου ποινικού κώδικα. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Δημήτρης Δημητριάδης

Η Ευρώπη των συμφερόντων και των παζαριών. Ένας συνασπισμός μικρών κρατών που δεν θα μπορούσαν ποτέ να μετατρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε παγκόσμια δύναμη

Δημήτρης Δημητριάδης

Η δήλωση του Κυριάκου για την σημερινή γιορτή & 28 φωτογραφίες

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy