Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την ανάπλαση του πάρκου Πασαλίδη στην Καλαμαριά

«Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του έργου της ριζικής ανάπλασης του Πάρκου Πασαλίδη, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, πήρε ο Δήμος Καλαμαριάς, από την ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος στην πρόσκληση «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Μετά τη θετική εξέλιξη της έγκρισης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου «Ανακατασκευής του πάρκου Πασαλίδη», δρομολογούνται μέσα στο επόμενο διάστημα σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις οι οποίες θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου Πασαλίδη με στόχο να γίνει ελκυστικό και φιλόξενο για όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής της ευρύτερης περιοχής ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, μιας από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές της Καλαμαριάς.

Ο νέος σχεδιασμός του Πάρκου αφορά σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό χώρο πρασίνου σε αστικό ιστό, εμβαδού 1.714 τ.μ. και περιλαμβάνει:

α) τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και να ικανοποιεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας.

β) τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κινητικών προβλημάτων, με την κατάργηση των ήδη υπαρχόντων σκαλοπατιών, την αποφυγή των μεγάλων υψομετρικών διαφορών και τη δημιουργία ραμπών, εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο.

γ) την περίφραξη του χώρου και τη δημιουργία μόνο δύο εισόδων επί του πεζόδρομου ώστε να αποφευχθεί πιθανή ανεξέλικτη έξοδος νηπίων σε δρόμους που κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

δ) τη μείωση των σκληρών επιφανειών, ώστε να εμπλουτίζεται από τα όμβρια ύδατα ο υδροφόρος ορίζοντας και να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς

«Σχεδιάσαμε την ανάπλαση του Πάρκου, ένα έργο ύψους 613.609,44 € ευρώ και την καταθέσαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης που επισφραγίστηκε, ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την πάντα καλή συνεργασία και προχωράμε στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του έργου. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τον χώρο πλήρως, να τον καταστήσουμε σημαντικό πυρήνα πρασίνου και αναψυχής, ασφαλή για παιδιά και ενήλικες και με αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των πολιτών, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή».

Related posts

Διαγωνισμός video, με θέμα Thessaloniki Xmas Spirit

Σταύρος Καρυπίδης

Ανοίγει τις πύλες του Παρασκευή 26 Ιουνίου το 39ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης παραλία Λευκού Πύργου

Σταύρος Καρυπίδης

Ο Δήμος Θερμαϊκού, γιορτάζει τη Γενέθλια Ημέρα της Περαίας

Δημήτρης Δημητριάδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy