Τοπικά Νέα

Εθελοντές δύτες καθάρισαν τον βυθό στην παραλία της Αρετσούς

Συνεχίζονται οι προσπάθειες καθαρισμού των θαλάσσιων χώρων στον Δήμο Καλαμαριάς.

Μια σημαντική δράση, εξελίχθηκε σήμερα το πρωί στο Δήμο Καλαμαριάς, στο θαλάσσιο χώρο της Αρετσούς, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη, στέλνοντας ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οκτώ εθελοντές δύτες της Οργάνωσης «iSea», έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία, μπήκαν στην εξαιρετική αυτή διαδικασία για να καθαρίσουν τον βυθό της περιοχής, που ως γνωστόν, γεμίζει από κάθε είδους αντικείμενα, αποτέλεσμα νοοτροπίας που δεν συνάδει με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Κάθε λογής- στερεά απορρίμματα, όπως πλαστικά μπουκάλια, γυαλιά ηλίου, μεταλλικά κουτιά, συσκευή κινητού, σακούλες, κρεμάστρες, σκοινιά, ήταν μερικά από τα ευρήματα που ανέσυραν οι δύτες και τα οποία μεταφέρθηκαν με μέριμνα του Δήμου σε ειδικούς χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων.

Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιούν οι πολίτες σε θέματα προστασίας της θάλασσας από κάθε μορφή ρύπανσης.

Στις εργασίες καθαρισμού ήταν παρόντες και παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, ο συνεργάτης του Δημάρχου, Απόστολος Ματσαρίδης και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πασχάλης Λεμονής.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς

Η σημερινή αυτή δράση είναι σημαντική για τον τόπο μας. Εμείς στην Καλαμαριά πρέπει να είμαστε ευτυχείς που ο Δήμος μας διαθέτει μεγάλη ακτογραμμή και έχουμε την υποχρέωση με σεβασμό να την προστατεύουμε και να τη διατηρούμε καθαρή. Αυτό εξάλλου αποτελεί́ έκφραση κουλτούρας και αξιών για το σεβασμό του περιβάλλοντός μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά́ τους εθελοντές δύτες και την περιβαλλοντική οργάνωση «iSea» που συμμετείχαν σήμερα και να επισημάνω ότι η άμεση και θετική́ ανταπόκριση όλων μας είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να διατηρήσουμε σε υψηλό́ επίπεδο την οικολογική́ μας συνείδηση και να συμβάλλουμε έμπρακτα στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”.

Related posts

Δήμος Θέρμης:θα χρειαστούν 78 καθαρίστριες για την καθαριότητα των 664 σχολικών αιθουσών για την σχολική περίοδο 2020-2021

Στεφανία Ασπρίδου

Σημαντική εκδήλωση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση απο τον Δήμο Θερμαϊκού

Δημήτρης Δημητριάδης

Κ. Ζέρβας: «Αποκαθιστούμε την εικόνα της καθημερινότητας της πόλης»

admin

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy