Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκη

Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στη Νέα Κρήνη και το ρέμα της Τούμπας!

Συνεχίζονται σε νέες γειτονιές οι δράσεις καθαρισμού εθελοντών που οργανώνονται μέσα από τη σελίδα του facebook “save your hood”. Η ομάδα, που δραστηριοποιείται πανελλαδικά εδώ και μόλις 2 μήνες, έχει κινητοποιήσει περισσότερους από 1700 εθελοντές σε 44 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Στην πόλη μας πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο δύο δράσεις, το Σάββατο στη Νέα Κρήνη, πίσω από το πρώην Νοσοκομείο Παναγία, και την Κυριακή στο ρέμα της Τούμπας.

Συμμετείχαν συνολικά 77 εθελοντές που συγκέντρωσαν 149 σακούλες με περισσότερα από 16500 λίτρα σκουπιδιών. Και τα δύο σημεία αποτελούν πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής για χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τα επιλέγουν ειδικά αυτή την περίοδο για τον καθημερινό τους περίπατο. Τις δράσεις στήριξαν με την παροχή εργαλείων και την συμμετοχή εργαζομένων της καθαριότητας, οι Δήμοι Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις αυτού του Σαββατοκύριακου καλύφθηκαν τόσο τηλεοπτικά από την εκπομπή Ο3 της ΕΡΤ3, που θα τις προβάλλει τη Δευτέρα στις 16:30, όσο και έντυπα από το περιοδικό Κ της Καθημερινής.

Η ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που θέλουν να αλλάξουν τις γειτονιές τους να συμμετέχουν στις δράσεις της!

Related posts

Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη ξανά στην ατζέντα της Κεντρικής Κυβέρνησης»

Σταύρος Καρυπίδης

Απολογισμός Ζέρβα: «Χρυσή ευκαιρία ώστε η Θεσσαλονίκη να αλλάξει κατηγορία»

Δημήτρης Δημητριάδης

Παρασκευή και 13: Γιατί θεωρείται μέρα γρουσουζιάς;

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy