Εκδηλώσεις

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον μητρικό θηλασμό στο Ιατρικό Διαβαλκανικό

Εκδήλωση στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των λεχωίδων για την σημασία του μητρικού θηλασμού, οργανώνει η Μαιευτική  Κλινική του Ιατρικού Διαβαλκανικού την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα σεμιναρίων του νοσοκομείου (όροφος Μ) και είναι ανοιχτή στο κοινό, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού ( 1-7 Νοεμβρίου). Στοχεύει στην ενημέρωση της κοινής γνώμης για την αξία του θηλασμού, ως βασικού παράγοντα για την επιβίωση, την υγεία και την ευημερία των βρεφών και της μητέρας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν όλες οι πτυχές για την προώθηση του μητρικού θηλασμού, από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υγιεινής Θεσσαλονίκης (Μ. Σιδηροπούλου, Ασ. Αδαμίδου) και του Ιατρικού Διαβαλκανικού (Ηλ. Λαλοπούλου, Νεογνολόγο, και  Μ. Γκιώνη, Ευγ. Νταμαρτζή, Μαίες).  

Θα ακολουθήσει συζήτηση και επίδειξη θηλασμού, δεξίωση με δώρα, ενώ όσες επισκέπτριες το επιθυμούν, μπορούν να ξεναγηθούν στους χώρους της Μαιευτικής Κλινικής στην οποία εφαρμόζεται η πολιτική προώθησης του μητρικού θηλασμού (rooming in), ως διαδικασία μοναδική και αναντικατάστατη στη σχέση μεταξύ μητέρας και νεογνού.

Related posts

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός – «Το παρελθόν δεν είναι ξένη χώρα. Η σύγχρονη τέχνη συναντά τους αρχαιολογικούς χώρους στη Θεσσαλονίκη» – MOMUS – Πέμπτη 30 Ιουλίου Ωδείο Ρωμαϊκής Αγοράς – Θεσσαλονίκη 21.00

Δημήτρης Δημητριάδης

Το ΣΔΟΕ έκανε ντου στο Φεστιβάλ Βιβλίου, και έκλεισαν τα περίπτερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Σταύρος Καρυπίδης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια o Καθαγιασμός του Μύρου του Αγίου Δημητρίου (φωτογραφίες και βίντεο)

Σταύρος Καρυπίδης

Σχολιάστε

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Privacy & Cookies Policy